'Vattenkrig

Jag var ute med Linn och helt plötsligt kom Ida och attackerade oss med vattenballonger. Linn den fegisen gick med Ida så där stod jag själv med Vilma. Lyckades springa in hit men nu ska jag ge igen. Nu är det KRIG! Dessutom måste jag skydda Vilma, hon kan inte försvara sig. Haha.

Stackars Vilma..

'Need You Now - Lady Antebellum

Nu är Linn här. Hoppas att vädret blir bättre så vi hinner sola och bada lite men nu ska vi ner och spela Wii.


'Och resten


                        






'Just one

Var nyss ute och fotade, massa mygg! Håller fortfarande på att gå igenom alla men jag lägger upp en nu. I like it.


'Hellu

Sitter ute och solar. Älskar min radio, den är så söt. Får se om jag badar också, beror på hur varmt det blir.

    

'Månar

Igår natt kollade jag ut igenom fönstret och såg två månar. Först trodde jag att jag hade sett fel, men jag antar att det speglades på nått sätt.

Ignorera den dåliga panoramabilden. Min mobil är inte direkt superbra på det.

'Varmt

Gud vad varmt det var i stan idag, höll på att dö av värmeslag. Det var inte kallt i affärerna heller, det var inte kallt någonstans.. Det enda som hjälpte var glass, haha. Bussen var inte bättre heller. När vi kom hem till mig gick vi direkt till dammen och svalkade oss. Sen blev det Wiispelande.
 



Köpte bland annat en ring, två linnen/klänningar och böcker.


'Sunday

Cyklade barfota eftersom att det var för varmt att cykla med skor, var ju tvungen att gå på allt grus utan skor också. Ont i fötterna just nu! Badade för andra gången i år också, när jag kommit hem. Glömde ju såklart badkläderna hemma. Haha, smart Ebba, smart!

Farmor åkte hem idag också och imorrn åker jag tills tan med Linn. Var ett tag sen jag träffade henne så det blir extra kul.





                                        






'Stenbrott

Nu ska Ida och jag cykla till stenbrottet, som finns här i närheten. Fota lite, inget bad idag. Det är nog inte så varmt där..

'The cake

Den här gången blev det en tårta med hasselnötsbotten, hallonsylt och vaniljtäcke med kex runt kanten. Sen ska det vara jordgubbar till, men det fixar jag senare.






'Mobil & tårta

Wihuuu! Min mobil har äntligen kommit. Ska ner och packa upp den snart. Håller på att göra en midsommartårta också så jag ska fixa botten till den först.

Toudles

'I'd Rather be With You - Joshua Radin


'Qube

Sitter och spelar Qube med farmor, det där svåra frågespelet. Jag förlorar.. (a) Kan typ inget.. "I vilket land föddes maträtten chop suey?" Ingen aning! Svar: USA.


'Bildbomb

Nu känner jag för att lägga upp massa bilder. Varsågoda

Börjar med en bild på lite bin. Mamma har börjar "odla" bin och dom svärmade i förrgår eller nått sånt. Såg inte så trevlig ut som man kan se på bilden..


En bild på en av våra sköldpaddor. Den på bilden är min. 2 år gammal, har inte kommit på ett bra namn till den än (seg, jag vet). Men funderar på Matilda.


Den här tårtan gjorde jag idag. En nougatchokladtårta med hallongéle. Väldigt mäktig, mår lite illa fortfarande och jag tog en minibit!


Några bilder som jag har tagit dom senaste dagarna:















'Lollis

Lollo och jag i bussen för ett tag sen:

Jag lutar mig ifrån Lollo när hon tar fram sin parfymflaska.
Lollo: Meen Ebba, den här luktar faktiskt inget.
Jag: Jaha, varför använder du den då?
Lollo: För att.. den luktar gott. (a)


'Front Page

Pappa har nyss lärt mig hur man göra hemsidor i programmet Front Page.
Det är lite jobbigt eftersom att man inte kan ändra det man vill. I Photoshop kan man ju ändra på nästan allt så det är det jag är van vid. Men men, ska öva lite nu.



'Nattbad

Efter många om och men cyklade vi ut i regnet mot badet, klokcan var runt fyra. Det slutade regna när vi kom dit och vi var iskalla. Men oj så mycket mygg det var. Klarade mig undan med 5-6 myggbett men Elina var mer omtyckt av myggen. Hopp i i vattnet, lite bilder, filmer och sen hem till Elina igen. Inte var vi trötta heller så vi åt frukost lite senare. Men vi somnade senare i alla fall.

Har inte fått alla bilder än. Men när dom är i datorn ska jag lägga upp några här.

'Bad, eller inte

Vi hade tänkt bada nu, eller senare i natt. Men vi kollade på en film, som jag tyckte var läskig och jag vågar inte gå ut just nu. (a) Dessutom regnar det, fast det är ju varmare i vattnet då.. Men morgonbad imorgon istället, om vi vaknar dvs.

'Mobil beställd

Har äntligen beställt en ny mobil. En samsung s5600. Tror att jag får den på tisdag eller nått..

Nu sitter jag hos Elina.. Hon är snäll och lånar ut pussel till mig. :D Sandra och Simon kanske kommer också. Elina ska tvinga mig att bada, vi får se om hon lyckas. Hehehe, jag är en liten badkruka.


Sitter i bussen påväg till Uppsala. Fram...

Sitter i bussen påväg till Uppsala. Framme om en halvtimme typ. Möter Elina där, sen ska vi hem till henne och bada i Dalälven, om det inte är för kallt. (a) Haha, jag har ju inte badat det här året, inte ens när jag var på Kreta. Det var faktiskt kallt!


'Like all the other

Hellu!
Den här dagen har vart som dom andra. Gjort slut på massa bakingredienser och spelat kort. Har lärt farmor ett nytt kortspel och i morgon ska jag lära henne att spela schack, försöka i alla fall.

'Pussel

Idag har jag och farmor gjort chokladbiskvier och lagt ett jättegulligt pussel. Jag älsar det där pusslet, det var mitt förta "stora" pussel. Har lagt det typ 100 gånger så jag vet vart de flesta bitarna ska sitta när jag ser dem. Därför tar det inte så lång tid att lägga det längre..

Bilder på pusslet och den amerikanska fudgen som vi gjorde igår.







'Blå igen

Förra gången jag målade min naglar i olika färger sakande jag en blå färg. Nu har jag ju hittat en blå färg och det blev ganska bra tycker jag.

Idag har jag spelat massa spel med farmor. Äntligen någon som vill spela med mig! Vi har bakat amerikansk fudge också, fotatde lite får se vad som hamnar här..


Testar att mobilblogga, får se om det fun...

Testar att mobilblogga, får se om det fungerar. . . Sitter i alla fall och spelar spel med farmor. Det är ett frågespel men jätte mobbade frågor. Visste ni tex att man betalar med trögrög i Mongoliet och att om man gör tummen upp i Australien så betyder det att man ska "ta sig i baken". Taha, mobbat som sagt. Hur svåra frågor som helst.


'Hairspray

Kollar på Hairspray just nu. Förstå gången jag ser den. Verkar ganska bra och rolig.



'Bitter End - Erik Hassle


'Städa städa

Fixade en header till Vilma.


Nu ska jag städa lite.. Mitt rum ska bli rent och snyggt.

'Hellu

Skulle ha lagt mig för jättelänge sen. Men Félice håller mig vaken med massa intressanta saker. Och det är ju sommarlov, kan sova hur länge jag vill imorrn. Nästan i alla fall.

Imorrn ska jag göra massa saker. Farmor kommer också upp hit från Skåne. My old home. Hon stannar i 2 veckor.

Nu ska jag sova. Eller snart i alla fall..

'Avslutning

Alla bilder är tagna av Elina. Tack för bilderna! =)



                         



'Nothing

Idag har jag inte gjort något allt känns det som. Jag gjorde lite mandelnougat i morse, men annars har jag inte gjort nått annat kul. Jag har bara tagit det lugnt. Det är så skönt att slippa tänka på att man måste plugga hela tiden. Känns lite konstigt ibland också, att man inte har något att plugga på.

Tråkigt, det är ordet som beskriver allt just nu. Vet inte riktigt vad jag ska göra..


'The Gummy Bear Song, French Version

Ritar och lyssnar på den bästa (HOST) musiken som finns. Haha, den har fastnat, vare sig jag vill eller inte.




'Sommarlov

SOMMARLOV!!

Yees! Nu är det slut med skolan ett tag. Me like. Vädret är lite sämre.. Regn och rusk. Ska snart iväg till den stora staden Uppsala.

'Wierd

         

'Gräs

Det tog ett tag att fixa den här. Men nu är den klar. En sommardesign, kommer nog en ny senare i sommar.


'Yeey

Sista riktiga dagen idag. Tror att både provet och redovisningen gick ganska bra. Min uppsats om Greklands ekonomiska kris var tydligen också jättebra. Så bra var den inte tyckte jag, men men.

Har gjort chokladbollar idag. Skulle fixa ihop nått till klassen imorrn. Orkade inte med något annat, nästa gång kanske.

Nu ska jag ner och fixa naglarna. Lila eller rosa? Vilka problem jag har. Haha, ska kolla vilket som passar bäst.
Hejs

'En dag kvar

Hade två lektionen plus att vi fick sluta tidigare idag, känns verkligen att det snart är sommarlov. Det var inte så många i skolan heller. Imorrn är det den sista "riktiga" dagen. Biologiprov bland annat.

Love, Oh, Love
I gotta tell you how I feel about you
Cause I, Oh, I
Can't go a minute without your love
Sjunger på i skolan jag. Hemma också, Ida börjar bli lite irriterad på låten. Taha

Min nya hylla, eller hyllor kanske man ska säga, allt fick plats. (y)


'Studiebesök

Studiebesök i Uppsala med klassen idag. Biotopia och evolutionsmuseet. Höll på att somna i bussen hem men det var bara att piggna till igen eftersom att jag övningskör hem från bussen varje dag.

Lite biologiplugg ikväll kanske. Eller nått annat. Om tre dagar är det sommarlov!

'Satellite - Lena Meyer-Landrut

Fastnar i huvudet, går inte att sluta sjunga.


'Den smarta sidan

Lollo och jag pratade om bungee jump i bussen idag.

Lollo:
- Gud vad läskigt! Tänk om linan går av! Eller, tänk om benet går av!!!

Hahaha

'Blue

Pappa håller på att fixa en nagellackshylla till mig just nu. Kommer kännas tomt på skrivbordet när allt sånt försvinner.

Det blåa



'Yes yes

Tog inte 2 timmar att pressa hö igår, det tog 4a! Var 3e höbal gick sönder ett tag och det var inte så kul. Fortsätter med det idag efter lunch..

Måste hinna plugga kemi idag också. Jag får göra ett MVGprov på måndag eftermiddag och jag har inte ens början plugga. Smaart. Boken är inte hemma heller så det blir nog plugg första lektionen på måndag.

'Flower

I mitt fönster.

'Elina

Åkte till stan med Elina igår, hon följde med hem till mig sen. Försökte fixa lite naglar och det gick väll sådär, haha. Sen kollade vi på film också.

Nu ska jag ut pch pressa hö i 2 timmar..
Hejs


'Duuligt

En skoldag till är avklarad. Matteprovet gick åt helvete, mitt mvg ryker nog, mvgfrågorna var jättesvåra. Fattade typ inget, är sur på mig själv. Mårten skulle rätta kemiproven till ikväll, så får väll se hur det gick snart också.

Jag övningskör hem från bussen varje dag. Idag var det massa mygg i bilen, huha. Mamma gillade inte att jag viftade bort dom samtidigt som jag körde. (a)

Nu ska jag ner och kolla på nått program som Ida spelade in till mig igår. Inget plugg idag. Me like!
Tjiing

En liten bild kan ni få också. Inte den bästa men färgen är röd.


'Done

Woho! Svenskan är klar, blev klar för typ två timmar sen. Har gjort alla b och c uppgifter på matten också. Vääry good Ebba. Pappa är snäll som sitter och hjälper mig med all matte.

Känner mig ganska nöjd för idag faktiskt. Ska gå och lägga mig nu.
Puss

'Hemma en timme tidigare

Fick sluta tidigare idag, de flesta i klassen skulle på någon språkresegrej. Passade i alla fall mig perfekt, fick komma hem en timme tidigare. Mer tid till matten och svenskan. Bokrecension till svenskan och kursprov, matte b imorrn. Huha, sen är det bara ett prov kvar. Efter det.. SOMMARLOV!

Swedish now.
bye


'Kemi - check

Kursprov i kemi idag. Kändes som om jag chansade på det mesta, men svarade i alla fall på allt. Annars har det varit en ganska onödig dag. Alla fick sluta halv 12 för att 3orna skulle ha studentlunch men vi hade ju kemiprov till 3 så det blev ingen ledighet för oss inte.

Nu ska jag ut och klippa hela gräsmattan och sen ska jag in och plugga lite matte kanske. Kursprov i det på torsdag. Läskigt.