'Ärr?

Trodde att det bara var ord till franskaprovet men kom ju nyss på att det var några oregelbunda verb också. Som vi ska kunna i massa olika former. Ååh, det är ju så svårt att lära sig. Jag har inte ens kollat på dom. Men jag kommer hem 2 h tidigare imorrn, hoppas jag iaf, så då kan jag plugga lite mer.

Har också märkt att jag har märken efter skidhjälemn på kinderna. Ärr typ eller nån köldgrej. Det var ju ganska kallt. Hoppas det försvinner bara. Kul att ta två streck på kinderna hela livet. Neej, usch.

Det är final i ishockey också, så jag ska nog kolla lite på det nu ikväll. Eller fixa en header till Lollo. Kan göra båda samtigti eftersom att jag har tv på datorn. :D Det är braa.

'Inköp

Gårdagens inköp + "mardrömsklockan".


Det rosa och det blåa är Idas.




'Fever - Cascada


'Mer skidor

Nu har jag lagt över bilderna från digitalkameran också. Så här kommer det lite fler skidbilder.


Massa blåbär överallt. (=

 
Mina skidor och jag.




'Ingen mardröm

Haha, jag drömde en konstig mardröm inatt. Eller, det var ingen mardröm, men jag trodde att det var det.

Jag vaknade och såg att min väggklocka var borta, trodde att någon hade gått in i mitt rum på natten när jag sov och tagit bort den. Varför någon nu skulle vilja göra det men det tänkte inte jag på. Det var iaf jätteläskigt.
Men sen kom jag på att det var jag somt tagit ner den för att byta batterier innan jag gick och lag mig. Och då fattade jag att de inte var någon mardröm.

Beroende av klockor eller vad?


'Movies

Två filmer som ska beställas.

 

'New Moon

Sandra undarade när New Moon kommer ut på dvd, jag trodde den skulle komma ut i april nån gång, lagom till min födelsedag. Men den kommer ut den 20 mars. Jag orkar inte vänta en månad, så jag köper den då istället. Borde nog gå att beställa nu, i förhand. =D

Det är bara två dagar kvar av sportlovet, oj vad tiden har rusat iväg. Säger det ganska ofta, men det är ju så.

Mår bättre nu så det blir stan imorrn. Bara ett litet tag. Sen hem och plugga lite. SOm jag alltid säger att jag ska göra, men det är inte så ofta det händer..

God natt

'Nytt

Nu har jag fixat om bloggen lite. Den är bredare och en ny header. Lire vår, fast det fortfarande är februari.

Mår lite bättre nu, så ska in till stan imorrn med Ida I think.. Köpa lite nagellack, har en cool grej med naglar på g. Sen ska jag köpa en present också, om jag hittar nått. Men som sagt, om jag mår bättre.

'Orsa Grönklitt

Sitter här med fläskläpp, Ida puttade in mig i en dörr när hon lekte med Vilma. Great! Här kommer tre bilder från Orsa iaf, fler kommer nog sen när jag lagt in alla.






'Nått

Jag är typ död. Vaknade klockan 5 av att plogbilen eller nån skogsmaskin, kollade inte, körde utanför mitt fönster och lyste in i mitt rum. Kände att jag hade jätteont i halsen så jag kunde inte somna om. Men jag kunde inte gå upp heller eftersom att jag mådde illa. Som vanligt blir jag sjuk på loven.. Jag måste in till stan och handla lite saker, fast det kan jag göra på måndag. Tror jag slutar kvart i 12 då. (y)

Bilderna kommer nog nån gång idag, nu ska jag lägga mig och försöka sova mig frisk.

'Hemma igen

Nu har jag kommit hem. Det har varit kul men kallt, första dagen var det -33 grader, iskallt att åka. Men det blev varmare sen. Nästa gång ska jag börja med snowboard igen, det var ett tag sen.

Trodde inte att jag skulle ta några bilder, men så blev det inte. Visa dom senare. Nu ska jag packa upp.

'Your Love is my Drog - Ke$ha

Blev en låt också.


'Hej då

Sitter i mitt kalla rum och skriver. Sista inlägget, kommer inte kunna skriva när jag är i Orsa, så nästa blir väll på torsdag eller fredag. Min mp3 är nu klarladdad och full med ny musik, ska ta laddaren med mig ifall att. Kameran följer också med såklar, inte för att jag tror att det kommer bli så många bilder..


Hejdå

'Catwomen

Kollar på Carwomen just nu. Imorrn ska jag upp tidigt, eller 9. Åker 12 och ska hinna fix en bloggdesign innan det. Trodde ju att det skulle ta 2-3 timmar men det skulle tydligen ta 3-4 timmar. Tycker synd om Vilma, hon är åksjuk.

Nu ska jag fortsätta med filmen. God natt.

'Packat och klart

Nu har jag packat klart allt, åker ju till Orsa imorgon. Har också kollat igenom all min musik efter bra låtar som jag kan lyssna på i bilen. Tror det bara ska ta 2-3 timmar eller nått, så det kommer gå ganska fort. Bara det inte är snöstorm så vi kör av vägen.

Snart ska jag ut och basta, hatar att gå utt till bastun på vintern. Iskallt! Men först - fåren. Dom behöver mat.

Hejs (=

'Walking on Snow - Jordin Sparks


'Ficklapmskonst

Jaa, några av bilderna jag fotade igår med en ficklampa.






'Loov!

Nu är det lov i en vecka då, sportlov. Jag ska till Orsa på söndag och åka skidor i några dagar. Hoppas att det inte är för kallt bara, kommer frysa näsan av mig isf.

Sitter vid TVn nu, såg just Anja Pärson när hon "ramlade". Trodde att mamma överdrev när hon sa att hon flög i luften, ramlade typ 60 meter. Men det var ju rätt, såg hemskt ut. Usch.

Jag ska nog göra lite matte idag och kolla på the Vampire Diaries.

'Rita med ficklampa

Kanske får skjuts till skolan imorgon istället för att åka min 1 h och 20 bussresa. Ida ska till sjukhuset så jag kanske får följa med. (a) Hoppas på det bästa. (=

Annars har jag läst lite i en fototidning och tagit bilder där jag ritar med en ficklampa. Låter konstigt, jag vet. Men jag ska lägga upp nån bild här senare så ni kan få se hur det ser ut. Mucho coolo. Ida hjälpte mig men hon gick och lag sig så jag kunde inte ta fler än tre. ='(

'W715

Den här vill jag ha. Kanske ska önska mig den i födelsedagspresent om jag inte kommer på något annat. (=


'Temadag

Hade typ som en temadag idag. Först var det några som pratade om heder, hedersmord och sånt. Det var ganska segt.
Men efter det kom en som berättade att han låtsas att han är olika personer på nätet, barn. Sen blir han kontaktad av äckliga gubbar som tror att han är t.ex. en liten tjej. Det läskigaste var att om man lägger ut en bild på nätet kan man kolla precis vart den bilden är tagen. Han var iaf bra på att berätta.

Sen pratade vi om självkänsla och självförtroende. Slutade kvart i 3, tidigare än vanligt. (y)

'Pluggfri dag

Idag har jag en pluggfri dag, som jag kallar det. Ganska skönt. Hade sista provet innan lovet idag, det gick faktiskt ganska bra. Det kändes så iaf. Fick reda på engelskaprovet idag också, är inte så nöjd. Hatar slarvfel!

Imorgon slutar jag kvart i 3 iställer för 4a som jag brukar. Vi har en temadag typ, Sharaffs hjältar. Sen på fredag är det bara två lektioner och sen är det lov! I en hel vecka också. :D

Trillade omkull idag, precis när jag kommit fram till skolan. Mitt lillfinger blev klämt ='( AAJ!

Nu ska jag gå och göra nått.

'En måndag

Är klar med en sammanfattning av hela samhällskapitlet. Har två saker som jag inte riktigt förstår vad det är förnått. Får fråga någon imorgon. Känns skönt att äntligen vara klar. Har fysikprov imorgon, men det har jag inte pluggat på så mycket. Hoppas det går bra. (a)

Idag hade vi fotografisk bild, började med reklam. Skitkul, fast svårt att komma på vad man ska göra reklam för. Jag ska iaf göra om tandkräm nu. "Det är coolt med tandkräm" haha.
Hade idrott sen, höll på med några styrkeövningar och lite bollspel. Sen hade vi svenska, pratade om massa saker man blandar ihop.

Mamma hämtade mig efter skolan. Sen åkte vi och köpte skidor och handlade. Kom hem vid halv 4a typ.

Nu ska jag gra nån fysikuppgift och läsa lite tror jag.

'Alla <3dag

Glad alla hjärtans dag!

Solen skiiner. :D Vaknade av att det var väldigt ljust i mitt rum. Har varit ute på en promenad med Vilma. Senare ska jag kanske iväg till Gränby med mamma.

'You Belong With Me - Taylor Swift

Kolla videon. Me like.


'Sjuk

Ååh, skulle egentligen har varit hos Margit nu. Men icke sa nicke. Sjuk jag belv. Feber och förkylning. =(

Har läst lite i The Host, Stephenie Meyers bok. Men har inte kommit så långt än eftersom att den är på engelska så går det lite långsammare.

'Här bor jag

Här kommer lite bilder som jag tog förra helgen.




Vilma




Trött?

Jag är nog lite trött idag. Skulle ta ut pengar till Idas böcker idag. Stoppa in nyckelkortet till datarummet i skolan istället för bankomatkortet. Haha (a) Inte konstigt att det inte fungerade, försökte två gånger innan jag faktiskt kollade på kortet och såg att det var fel.

'Neeh =(

Imorrn ska jag till Margit som fyller år idag. Hennes födelsedagsfest. Eller, kanske. Just nu så verkar det som om jag inte kan åka. Har faktiskt feber, har inte haft det på hur länge som helst. Ont i huvudet och så mår jag illa. Jag missar alltid alltind. Neej, jag ska bli frisk tills imorrn! Jag ska!


'Stress

Hade två lektioner idag, svenska och kemi.
Sen tog jag tåget in till Uppsaa för att köpa några linnen. Hade 40 min på mig att köpa dom, äta och köpa böcker till Ida. Vadå stress?
Sprang runt där och sen kunde jag äntligen slappna av när jag satt på tåget igen. Fick sen vänta i Örbyhus i drygt en timme. Seegt. Men jag kollade runt lite i skolan, var ju ett tag sen jag var där.

Nu ska jag plugga och vara duktig. Eller, snart iaf. :D

'Grattis!

Idag fyller Lollo 18 år, Grattis till henne! Åkte dit efter skolan med mina snygga paket, kom hem för en halvtimme sen. Fika och prat. Vääry nice.

Nu ska jag ner och plugga lite, kanske. Eller nja, kanske inte. Är ganska trött. Ska åka in till stan 40 min imorrn, låter lite konstigt. Men jag ska bara göra en sak, och om jag skyndar mig så kan jag åka på mitt skolkort. :D

'Snygga paket

Ska kolla på Andra Avenyn nu. Sen ska jag slå in två snygga paket till Lollo som fyller 18 år imorgon. Lite coolt faktiskt, nästa år är det min tur.

Hade engelskaprov idag, 33 frågor. Inte så svårt faktiskt. Fast, det kan ju ha gått skit dåligt iaf. Det vet man aldrig. Hade tur, lektionen innan engelskan var inställd. Så kunde plugga lite innan, behövdes.


'Smarta naturvetare

- 30/5, vad blir det?
- 7
- Okej.. Neej, det blir det väll inte? Eller?

Haha, ibland undrar man varför man valde natur..

Nu måste jag plugga engelska, hejs!

'Oregelbunda verb

Jag hittade nyss en bra övning där man kan plugga oregelbunda verb. Det går väll sådär, måste öva innan provet.

Annars har jag läst hela eftermiddagen, efter att jag fixat lite med svenskan och pluggat lite engelska såklart. Och jag ska läsa igen snart. Haha, läsberoende? Ja.

'Luftslottet som sprängdes

Har precis börjat med min svenska argumentationsuppsats. Är klar med inledninge men den kommer ändras mååånga gånger innan den är klar. Ska iaf precis börja med det första proargumentet. Kände att jag avr tvungen att börja eftersom att det känns som om alla andra är klara redan. Haha, är lite efter med det här.

Hade redskapsgymnastik på idrotten idag. Det går ju inte så bra för mig, vågar inte göra nått. (a) Sen skrev vi en platsansökan på senskan. Är också lite svårt, måst ekomma på bra sidor om en själv som passar in på jobbet man söker.

Håller nog på med den här uppsatsen ett litet tag till, sen blir det boken igen. Ska läsa ut den snart, har världens problem med att bara sluta läsa, att lägga ifrån mig den. Så bra är den.


I like


'Stackars Roger

Var ute med Vilma. Ida mötte oss på hemvägen sen gick vi till fåren. En av baggarna, Roger, hade brytit av ett horn. Det såg inte så kul ut. Huha, Ida gick inte till dom och hittade hornet, sen hämtade hon papper och torkade ort blodet som hade runnit ner i ansiket. Jag kollade inte så mycket, klarar inte av blod och sånt. Men det är väll sånt som händer, hoppas det läker bra bara.


'Sunday

Ska kolla igenom engelskan snart. Har läst Luftslottet som sprängdes i stort sett hela dagen. Bäst hittills av de tre böckerna i serien.

Sen ska jag ut med Vilma på en liten promnenix. Det är ju soligt och fint ute. Kameran följer nog med.


'Stan med Ida

Väckte Ida imorse och frågade om hon vill till stan. Efter lite övertalning följde hon med mig. Jag köpte det gröna linnet, presenter till Lollo som fyller 18 år på torsdag och en bok.


'Excel

Pappa gav mig just en snabbkurs i Excel. Haha, det är ju inte så svårt. Hittade en liten räknemaskin som han hade gjort åt mig för jag vet inte hur länge sen. Haha, 1+1= ?. Ja, det var ju ett tag sen..

Nu ska jag ner och göra nått, jag vet inte vad än. Sen ska jag somna med min älskade låt i öronen. :D

'Fireflies - Owl City

Jag älskar den här låten. Hörde den för första gången idag på radion.


'Inriktningsval

Matteprovet gick faktiskt jättebra. Känns skönt att första provet i matte B är klart. Sista lektionen var samhäll, vi kollade på en film.

Ida sitter brevid och försöker irritera mig, hon är sur. Haha.

Har gjort mitt inriktningsval nu, blir naturvetenskap. Kemi B, Fysik B och Biologi B. Miljövetenskap som andrahandsval. Det var det jag hade tänkt välja från början så det var inte så svårt. Hoppas jag klarar av fysiken bara.


'Väntar på bussen

God morgon.

Sitter här och tills jag ska ut till bussen. Det är 30 min kvar.. Har kommit på att jag skulle kunna som en kvart till, fast det hjälper kanske inte så mycket. Men iaf.

Hade matteprovet igår. Kändes som att det gick jättebra, men nu är jag inte så säker längre. Har kommit på massor med saker som jag tror att jag gjorde fel. Ååh, vill inte se hur det gick nästan. =/

Aja, idag är det fysik sen hål i typ 1 och en halv timme. Får se vad jag hittar på då, kanske skriva lite på svenskauppsatsen? Maybe.

'Français

Äntligen. Jag är klar med franskan. har hållt på med den ett tag nu. Fast, jag är inte helt klar. Jag kan inte hitta översättning på ordet om! Ååh, det är inte så kuul.  Men det fixar sig nog. Får fråga mamma när hon kommer hem.

Ska börja kolla på Andra Avenyn nu.

'Emelie är trött

Emelie: Jag har räknat ut hur många dagar det är kvar tills vi slutar skolan.
Ebba: Hur många?
Emelie: 729.
3 sekunder senare
Emelie: Oj, haha, menade 79.

'Matte

Har gjort uppgifterna i matte nu. Men orkar inte mer, det får gå som det går. Verkar som om jag kan det när jag förklara för Anna och Johanna iaf. Hoppas det håller i sig tills imorrn på provet.

Har pratat med Emelie ett tag, hon har varit förkyld. =( Jag smittade nog henne. Men imorrn kommer hon tillbaks om hon inte blir sämre. (y)

Snart börjar House, eller om 20 min. Men jag sitter och väntar på att det ska börja iaf.

'Pluggar matte

Sitter och pluggar matte, prov imorgon. Kommer nog inte gå så bra, förstår inte så mycket. Eller, det är egentligen inte så svårt, bara det att jag blandar ihop allt.. =/ SKriver mer när jag känner mig färdigpluggad. (=

'Book (=

Jag är typ död, jättetrött idag också. Får se om jag kan somna när jag har sett alla spöken. Jag ser inga nu iaf.

Har faktiskt pluggat på franskan. Fick typ 80% rätt, men sen orkade jag inte. Ska kanske, kanske, göra en matteuppgift eller två. Men tror inte att det blir så.

Imorrn ska jag få låna tredje Stieg Larsson boken av Elina, TAACK. :D Mamma hittade inte våran.. Så nu kan jag läsa ut den sista, sen ska jag skriva bokrecension om den första, Män som hatar kvinnor. (y) En av fyra svenskauppsater klar när den är klar. Usch, man gör dom alltid i sista minuten, dagen före. Inte bra!

Nu ska jag ta en skönt varmbad, kommer nog inte göra mig piggare. Men det är skönt.

'En till design

Borde egentligen ha pluggat på franskan. Men jag fixade en bloggdesign till Kuddarnabus istället. Det var mycket roligare. Men nu är det väll bara att sätta sig med böckerna. =/


'Läskigt!

Ååh. Sandra och Elina fick mig att kolla på en sak på youtube. Den handlar om spöken. Kolla, men jag blev rädd. Ser massa spöken överallt just nu. Hehe, tur att Ida är nere. Fast jag är ju ganska lättkskrämd..

Om ni inte tänker kolla på hela, kolla på tiden 6:50. HUHA! Man ser att det inte är någon som rör kameran i spegeln!