Instagram @ebbaij

 

Rapsfält i Mehedeby


Malmö!

Imorgon tidigt på morgonen åker jag och Adam till Malmö! En minisemester där vi bland annat ska besöka Malmö Garden show, Alnarp och massor av parker! Vi bor på ett hotell nära havet och Turning Torso.
 
 

Fotodag

Elina åkte hem för två timmar sen och jag sitter fortfarande vid datorn och fixar med bilder. Vi spånade in på visitkort och nu har jag runt 8 stycken olika layouter att välja mellan. Här kommer lite bilder som jag tog för runt en månad sen.
 
 

Busy day

Igår var en fullplanerad dag. Upp på morgonen för att åka in och shoppa med Ida. Blev en lyckad runda, fick med mig hem en ny regn- och vindtät jacka. Perfekt för mig som är ute så mycket i skolan! Kom hem och vände i Tierp för att följa med Elina hem och fota rapsfält. Vi gjorde massa annat trevligt där hemma också. Och i eftermiddag kommer hon hit, då blir det bildredigering för hela slanten! Vilken kulig vecka detta är.

Off to Gävle

Ska strax promenera till tåget. Ska på fotbollsmatch ikväll i Gävle med Adam och hand familj. Det ska bli kul, alltid roligare att se något live än på TV! Innan det ska jag möta upp Adam och så ska vi äta ute. Blir det tid över kanske jag införskaffar mig en ny regnjacka, det behövs!

Omplantering

Min första officiella sommarlovsdag! Sitter och läser om hur man startar eget företag, något som jag funderar på att göra nu i sommar då jag inte har fått något sommarjobb. Har tänkt på det ett tag och den här sommaren skulle ju passas perfekt! Vi får se hur det blir..
 
Adam åkte vid 9 och sen dess har jag planterat om lite krukväxter. Det har behövts ett tag men jag har inte haft tid p.g.a. mycket i skolan osv. Men nu mår dom bra! Delade basilikaplantan och gav solrosorna lite bättre förutsättningar. Satte och tre nya sticklingar! Det ska bli kul att se hur dom utveckas. Små bebisar - ni ser dom på andra bilden!
 

Bilder från igår

 

Varm dag

Hundutställning gick bra, Aila fick högsta betyg! Det var varmt dock, för både hund och människa. Tur att vi fick en plats i skuggan under träden!
 
Grillade hemma hos mamma och pappa. Sen kom vi hit, fixade rabarberpaj och dukade. Har också redigerat lite bilder från utställning. Men nu kommer snart Elina och Olle. Ser fram emot en trevlig (och inte allt för varm!) kväll.
 
 
 
 

Hundutställning

Idag är jag, Adam och mamma på hundutställning med lilla söta Aila. Hennes första utställning och mina första på många år. Till utställningen ska pälsen vara i ett visst skick vilket betyder att hon har fått gå runt i tjockpälsen de senaste veckorna som har varit så varma. Men när vi kommer hem idag blir det ändring på det! Gissa vem som kommer vara världens lyckligaste hund??
 
Ikväll kommer Elina och Olle hem till oss för att äta middag och kolla på Champions League på tv. Mys! Känns inte som att sommarlovet hade kunnat starta på ett bättre sätt!
 

SOMMARLOV

Jaa! Finally. Åkte in tidigt imorse för att skriva tenta. Det gick bra, några självklara missar här och där men det gör inget. För nu har jag sommarlov! Fram till september, det är mer än 3 månader!

Nu väntar enchiladas, Kärlekskoden på SVTplay och omplantering av växter. Fast vi får se, för jag får göra vad jag vill, när jag vill = LOV.

Instagram


 

Instagram


 

Tentaplugg

Sitter och pluggar (eller inte just nu, men innan och efter!) på perenner och växtbiologi. 50 perenner ska jag kunna känna igen och säga namnet på latin + vet var de vill stå (sol, skugga, fuktigt osv) och vad de kan användas till. Utöver det är det ett häfte om växtfysiologi som ska nötas. Låt er inte luras av häfte, det är mer än man tror. Hur är en växt uppbyggt? Vilka näringsämnen behöver den?
 
Ska i alla fall snart möta upp Ida och få lite potatis hemifrån, sen blir det en shoppingrunda på Ica och Hemköp. Hem, plugga meer, laga mat och kolla på Biggest Loser. Just det! Imorgon är det redovisning också, måste gå igenom det också. Wääh! Om tre dagar är det sommarlov! 3 hela månader!!