'Zzzz

Här sitter jag och håller på att somna. Blir nog sängen tidigt idag. Kollade på en film igår, så det blev lite för sent..

Fick reda på vad jag fick på engelskaprovet idag, det gick ju ganska bra.. Kanske ska ta och börja läsa en engelsk bok också.. Se om jag skulle klara av det eller inte.

Imorgon är det första december och snart är det jullov. Jag längtar! Ska bara bli klar med engelskauppsatsen och göra några prov. (=

'En sång


'Första advent

Glad första advent eller hur man nu säger. Nu är det bara snön som fattas. Ska nog sätta in en julstjärna i mitt fönster också.

Idag består min dag av matte, matte och matte. =/

'Eragon

Kollar på Eragon just nu. Handlar om en bondpojke som hittar ett drakägg typ, iaf av det jag har sett. Ida och pappa har sett den på bio förut, men jag har aldrig sett den. Kolla ju på datorn, ska gå ner snar till tv:n. Det är ju större och bättre bild där..


'Den perfekta julklappen

Har kommit på den perfekta julklappen. Den är inte dyr och personlig. Emelie gav mig idéen igår när hon sa vad hon skulle ge folk i julklapp. Det kommer ta ett tag att fixa den och så måste jag kolla igenom alla mina bilder, vilket är jättemånga! Håller på med det nu. Sen ska jag kanske gå ut och fota lite fler bilder.. Eller, kanske inte.

'En fredag

Skola, kort dag. Slutade halv 12. Sen bar det av till staden med Emelie. Vi kollade på New Moon, bra film! Försökte också få i oss en kartong med popcorn, utan att lyckas. Haha. Sen fick jag vänta på pappa i 35 minuter. Trodde flera gånger att det var vår bil som kom, men nej nej. Usch, det var kallt!
Sitter här nu, har hittat en bok jag ska läsa på svenskan, Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. SKa nog läsa lite i den ikväll.. Känner mig inte så trött faktiskt.

'Lussebullar

Ååh, kom nyss hem och kände att det lukade gott. Mamma håller på att baka lussebullar! Haha, ska nog ner snart och hjälpa henne. Äntligen. Sen har dom ställt ut massa granar i skolan också.


'Snällis

Usch och blä på vädret. Regn och vind. Nu tycker jag att snön borde komma, och inget slask. Nu behöver vi lite julmys!

Borde egentligen plugga lite franska, har prov nästa vecka. Men jag orkar inte, man måste ha ledigt någon gång. Dagen gick ganska fort idag. Börjar fota klasserna till årsboken på onsdag. Men tror inte att det är min grupp som ska fota då..

Imorrn ska jag och Emelie boka biljetter till New Moon, man skulle tydligen fixa det dagen före. Vi börjar 10 över 11, men jag ska dit 10 istället för 11. Ska hålla Emelie sällskap snäll som jag är. (= Haha. Hoppas vi blir av med några kemiuppgifter också.


'Slutet är nära


Men vad fel att dom gör fel när dom inte har något fel.

Såhär kan det låta när man skriver en sak i Word men Wordprogrammet säger att det är fel och har inte något rätt alternativ.

Bara samhällskunskapen kvar nu. Elina har skaffat blogg.


'New Moon

I måndags fick vi på digital bild reda på att vi ska fota alla klasser i hela skolan till en årsbok. Jippie, längtar verkligen..
Redovisade engelskan idag också, det gick väll sådär. Ska bara skriva klart och lämna in uppsatsen sen är det äntligen klart!

Längtar tills på fredag, då ska jag och Emelie kolla på New Moon. Ska boka biljetter imorrn.. Har hört att den är superbra så har höga förväntningar nu. =) Hade egentligen velat läsa boken på engelska innan jag såg filmen, men men, det får vänta.

Det är en månad kvar tills det är julafton! Kanske borde börja tänka på julklappar..

'Jag har ju reflex

Linns moppe hade slut på bensin, så fick gå hem idag. I bussen:
Jag: Men, jag kan en genväg genom skogen
Linn: Jag hade aldrig vågat gå i skogen ensam när det börjar bli mörkt.
Jag. Men, jag har ju reflex..?

Vet inte vad jag tänkte på, men tog vanliga vägen hem iaf. Tog inte mer än en halvtimme, slog rekordet med 5 min. Grattis till mig. Sitter fortfarande med engelskaredovisningen. Så går det när man har hundra fönster öppna samtidigt.

'Hey Stephen - Taylor Swift

Sökte runt på Taylor och hittade den här låten. Skriven till Stephen som också Love Story är. Yej! Nått till att säga i min redovisning. =) Snart klar med den också btw, ska bra fixa stödord och lära mig det.


'Taack

Så, nu är har jag gjort ett skelett till min uppsats. Eller, ja, vet inte hur jag ska beskriva det. Men nått sånt är det ska bara bygga på lite till.

Sen vill jag bara säga att Linn är jättesnäll. Jag bli skjutsad av henne hem imorgon! Tack tack tack!!! Det kommer no att var kallt, och jag kommer typ frysa i en vecka om det regnar. Men bättre det än att gå. =)

Snart börjar det en film på 4an, Shooter eller vad den nu hette. Ska kolla och se om den är värd att kolla klart på. Imorrn börjar en ny skolvecka, så ska nog försöka slita mig från filmen iaf om den är bra. Skull ehaft ett kemiprov på fredag, men vår lärare sköt upp det två veckor och det är bra. Då får man mer tid på sig att fatta vad vi håller på med.

Sen ska jag tacka Elina, igen, för alla bra låttips hon har gett mig, äntligen har jag bra musik i min mp3 som jag kan lyssna på i bussen. Haha.

Det har ändå vart en ganska bra dag idag.

'Segt

Imorrn skulle mamma, pappa och morfar bort så ingen kan hämta mig vid bussen. Det betyder att jag måste gå hem, så jag kommer antagligen komma hem halv 4. Jag slutar halv 2 och hade i vanliga fall varit hemma 3. Segt! Ska messa Linn och fråga om hon kan köra hem mig med sin moppe. (a)

Sitter med engelskauppsatsen nu. Ska försöka koncentera mig lite mer nu, så jag typ blir klar idag iaf.

'Love Story - Taylor Swift

Idag ska jag skriva lite på min engelskauppsats, igen. Låten jag skriver och ska redovisa om är Love Story med Taylor Swift.


'Kamera

I onsdags skulle vi ha med oss kamera till digital bildlektionen. Skulle nyss gå ut och fota lite och då märkte jag att min autofokus inte fungerade. Våran lärare hade hållt på med massa inställningar på min kamera och inte ändrat tillbaka! Men efter ett långt tag med instruktionsboken hittade jag rätt. Haha, det var en knapp på objektivet där det stod manuell/auto. Hur dum får man vara?

'Sol!

ÅÅh, vaknade imorse, kollade ut och vad såg jag? SOLEN! Haha, det är typ vårväder nu. Det ska tydligen snöa nästa vecka och bli typ minusgrader, så ska passa på att njuta av "värmen" medan det går. Hela +12 ju!

Sen ska jag städa också, men det är inte lika kul så det gör jag senare.

'Ny jacka

Svenska först, rättade "felmeningar" från våra uppsatser. Kemi sen, då kom svenska/engelska läreren in och sa att vi hade fått mejl som vi skulle kolla. Nästan alla sträckte sig direkt efter datorerna. Såg ganska kul ut. Haha.

Slutade halv 12 idag sen bar det av till stan med mamma. Hittade en ny röd vintejacka där. Kom hem halv 4, en kvar senare än Ida, och då hade vi ändå vart i stan ett tag. Gillar att sluta tidigare på fredagar! (y)


'Tårar i ögonen

Sitter här med tårar i ögonen och nej, jag är inte ledsen. Det är mamma som håller på att göra nån lökpaj nere i köket. Huha. Kanske borde stänga dörren eller nått, haha.

Det är bara 33 dagar kvar tills jullovet börjar, vilket är jättesnart! Ååh, så skönt med ett lite längre lov. Det är ju så mysigt med jul och jag gillar lussebullar.

'Hemma

Nu är jag äntligen hemma, mycket tidigare än vanligt dessutom. Mamma hämtade mig i Tierp och med nya E4an tar det typ bara en kvart hem. Hade jag åkt buss hade det tagit 50 minuter!

Började tolv, kom till skolan 11, bussarna är ju som dom är. Hade matte, funktioner, som gick jättebra. Det var inte så svårt. Franska och sist samhällskunskap.

Emelie:
- Då slår jag dig.
Jag:
- Det kan du inte, jag är oslagbar!


'Teoriprov

Jag har precis gjort klart ett teoriprov. Fick 40 rätt av 70 möjliga utan att ens ha tittat i böckerna. Det tycker jag är ganska bra.

Men nu har jag jätteont i huvudet, så jag ska ner och ta en huvudvärkstablett och sen ska jag nog läsa lite innan jag somnar. Ska gå upp åtta iställer för klcokan sex imorrn! SKÖNT!

'One Step At a Time - Jordin Sparks


'Today

Hade samhällskunskap idag, med den riktiga läraren. Han har varit sjuk ett tag så vi har haft en lite speciell vikare. Haha. Men iaf, vi fick spela EUspel. Haha, det var ju en bra lektion.. Ska också ändra lite i schemat pga att han är tillbaka nu, så går till fyra imorrn också. Men jag början inte förän 12. (y) Sovmorgon för mig, bussen går halv elva.

Tänkte köpa en mössa så att jag har en när det blir riktigt kallt. Men igår fick jag reda på att min snälla faster ska sticka en till mig. =) Igår hittade jag också mina körkortsteoriböcker (det sitter ihop va?) när jag städade, så jag hade tänkte läsa lite nu i helgen.

Nu ska jag ner och laga mat.

'Bump in the Road - Erik Hassle


'Hair

Becca


'Körkort

Fick ett brev från nått trafikgrejs, ska skicka in en bild och min namnteckning så ska jag få ett körkort till min moped. Eftersom att jag redan har skaffat ett förarbevis. Mitt första körkort, haha. Fick också hem mitt ungdomskort, var ju nästan slut på resorna på den andra! :O

Sen vill jag tacka Elina som tipsade mig om en bra låt, den hon skriver sin uppsats om, som jag lyssnar på nu. Tack!

'Good day

Nu har jag varit hemma i ungefär en timme. Ska snart ner och äta och sen är det ju Andra Avenyn idag också, det höll jag på att glömma.

Fick reda på matteprovet och det gick bra, bättre än förra gången faktiskt. (y) På engelskan fortsatte jag med uppsatsen, redovisning nästa vecka. Men jag hinner klart, känns det som. Hade franskaläxa tills idag, hade inte pluggat men kunde faktiskt det mesta. Kemi sista timmen, och jag förstod äntligen hur man räknar ut det vi håller på med!

Imorrn ska jag ha med min systemare till skolan, för vi skulle tydligen fota på digital bild. Synd bara att min kamera suger, det måste verkligen vara ljust, annars blir bilden svart.

Nu när jag tänker efter så har den här dagen varit en bra dag. Hoppas det fortsätter såhär.

'Finally

Andra gången jag skriver det här inlägget. Min dator är lite konstig, jag loggas ut från alla sidor jag är inne på. Wierd..

Jag är iaf äntligen klar med min "background" till engelskauppsatsen. Det var inte så svårt, gick faktiskt ganska bra när man väl hade kommit igång.

Nu ska jag ner och dricka minst tre glas vatten, jag är uttorkad här i mitt numera varma rum!
God natt!

'Broken Heels - Alexandra Burke


We can do it even better with broken heels.'...

Idrotten var inte så kul, Felice fick ett slag på ögat så hon inte kunde se. Hoppas att det är bättre med dig nu!

Ska snart kolla igenom franskan en gång sen skriva lite på engelskauppsatsen, eftersom att jag inte gjorde det i helgen. Dumma mig!

'En bild

Förstärker känslan av tirst och grått väder. Snyggare i svartvitt än i färg.

'Fota

Jag ska fakstiskt gå ut och fota lite nu. Okej, vädret är inte det bästa, det är mulet och dessutom duggar det.. Men det var ett tag sen jag fotade, så jag tänkte gå ut ett litet tag. Egentligen skulle jag skrivit lite på engelskauppsatsen, men glömde kvar den i min data i skolan. Så typiskt mig! Men men, får skriva på den imorrn istället.

'Så kan det gå

Jag vaknade klockan 7 i morse, trodde att det var måndag och att bussen gick om 20 min. Så jag gick upp och när jag kom ner i köket träffade jag mamma som frågade varför jag var uppe så tidigt. Då kom jag på att det inte var måndag, det var söndag och jag kunde sova mycket längre. Hahaha, så det var bara att gå och lägga sig igen.

'Franska

Åkte inte in till stan, hade bara en resa kvar på ungdomskortet.. =/
Istället har jag suttit och hållt på med photshop. Har också försökt att förstå vad vi egentligen har för franskaläxa, det är inte lätt. Några ord som vi ska kunna böja eller nått..


'Stan?

God morgon, eller hur man nu säger när klockan är halv 12.
Sitter här och funderar på om jag ska in till stan senare.. Måste kolla om jag har kvar några resor på ungdomskortet och om Ida vill följa med först.. Annars blir det dyrt, tror det är 80kr till Uppsala från mig. Förut kostade det 50kr.

Frukosten väntar!

'Smart

Syster pratar om att många är blondiner:
Mamma: Men Ebba är inte blond, hon är brunett.
Syster: Ja, det är ju därför hon är så smart!
Hahahaha!

Idol update: Tove och Erik var jättebra! Reklam nu.

'Paper Gangsta - Lady Gaga

Me like


'Idol

Idol har börjar, ska springa ner och kolla snart. Det var ett tag sen faktiskt. Får se vilka som är kvar och vilka som har åkt ut. Favoriterna är Tove och Erik.

 

'Header

Håller på och fixar lite med min design.. Det går inte så bra, men jag får lära mig. Vill ha nån ram runt all text, men vet inte riktigt hur jag ska göra det... Får fixa det imorrn eller så skippar jag det. En ny header har jag gjort i photoshop iaf..

Det är varmt i mitt rum också, pga elementet. Sköönt!


'Värme

Jag fick precis ett element in till mitt rum. Jag kommer inte frysa mer den här vintern! Känner hur mina fötter håller på att tina upp. Haha.


'Fredagen den 13e

Fredagen den 13e idag, får se om nått oturlig händer mig eller nån annan. Om 10 min ska jag ut till bussen och stå och vänta i kylan. -grader här, brr! Min buss går 7.25 och är framme 8.40.. Kul? Nej. Men så går det när man bor helt öde mitt på en åker. Haha.

Nu måste jag kila, ska fixa lite saker innan jag går ut.

'True Blood

Här sitter jag och fryser i min sköna skoltröja..

Jag tror att matteprovet gick bra, engelska provet gick nog också bra, så skönt att den här veckan snart är slut. På tisdag får jag reda på hur det egentligen gick på proven.. Imorrn går jag bara 2 lektioner, till 11.25. (y) Sen har jag en ledig vecka, alltså, jag har inte så mycket plugg. Inga prov!

Kollade på sista avsnittet av True Blood, det slutade och jag vill veta hur det fortsätter. Jag kollade runt lite på internet och hittade den här hemsidan. Yees, fortsätter med säsong 2 nu!
'Home sweet home

Hemma efter en lång dag i skolan.
Det bästa idag var att vi fick håltimme istället för digital bild, så jag kunde plugga lite på engelskan, som jag tror gick bra.. Vi får se på tisdag. Hoppas!
Det är verkligen kallt i min skola, ska nog börja med vinterskor och tjockare tröja snart..

Kom sen hem, gjorde några mattetal och hamnade här, som vanligt. Ska snart ner och fixa maten.. Senare blir det True Blood också. =)


'Morning

Sitter och pluggar det sista på engelskan, det här kommer inte att gå bra.
Idag är det digital bild, engelskaprov, matte och samhällsredovisning - utan Emelie! Hoppas vi kan vänta tills imorrn med den redovisningen eller nått. Vi är i grupper och jag Emelie och Emelyne redovisar Centerpartiet.

HejS!

'Plugg

Idag var det skola. Matte, engelska, franska och kemi. På engelskan fick vi ord vi skulle kunna till provet imorrn, så det är bara att börja plugga snart igen.. Efter franskan gick jag ner till skåpen och det var iskallt där! Nån hade öppnat dörren -.-
Saknar Emelie som är sjuk, men förhoppningsvis kommer tillbaka på torsdag. (y)

Från svenskan i måndags, vi pratade om särskrivningar och om hur fel det kan bli: Skivad kalv lever med kul potatis.

Nu ska jag slita mig från datan och försöka lära in orden och göra lite matte.
Kram

'Great..

Utvecklingssamtalet gick bra.. Tog nog en halvtimme, onödigt tycker jag. Det enda man fick veta var om det gick bra eller dåligt på de olika ämnena och det vet man ju redan!

Höll på med lager och sånt på digital bild, nått konditions- och smidighetstest på idrotten (ha ha) och genomgång om hur man delar in en text i stycken på svenskan.

Den här veckan med ett ord: PLUGG. =(
Och nu när jag känner efter så är jag trött.. Lite engelskaplugg och sängen, min kväll.

Baaj


'Soon

Nu är jag hemma efter en kort skoldag med digital bild, idrott och svenska. SKa snart iväg till skolan igen och ha mitt utvecklingssamtal. Sen blir det väll lite engelskaplugg och en film..

Nu måste jag åka,
Hejs!


'My evening

Hej igen,
Nu har jag pluggat lite, pallar inte mer. Får bli imorrn istället, då jag jag utvecklingssamtal också, får se hur det går..

Snart ska jag ut och basta, jag ska äntligen få bli varm. Haha. Sen blir det väll mat och film. Det är en film på 4an ikväll, Breach heter den. Får se om den är bra eller om jag ska lägga mig tidigt så jag får en bra veckostart. =)

Den som spar han har.


'Saturday & Sunday

Sitter i mitt kalla rum och fryser. Snart ska jag masa mig ner och börja plugga lite smått. Den här veckan har jag matte- och engelskaprov, samhällsredovisning och kemi- och franskaläxa. Har man valt natur så har man... Men våra lärare säger att den första terminen är den jobbigaste så det är bara att stå ut.

Igår åkte jag till Uppsala med kompisarna, kuligt värre. Kom in dit vid fyra och det kändes som om klockan var åtta. Vintern närmar sig - kallt och mörkt.


'Ny blogg

Då har man börjar blogga igen.
Har alltid tappat "blogglusten" men nu ska jag försöka igen och hoppas att det håller längre den här gången.

Later