Instagram

Hemmagjord kexchoklad. Enkelt och gott!
 
Fika i Uppsala, tror detta är den snyggaste dessert jag har fått!
 
Massor av reseersättning från UL.
 
Halloweenpynt. Satt på alla köksskåp - snyggt!
 
Pumpan. Jag är nöjd.
 
Julmarknad i Tobo, vi hade klart det ljusaste bordet.
 
Rullning av ljus. Det är riktigt bivax!
 
 

Instagram @ebbaij

 

Instagram

Har inte kunnat lägga upp instagrambilder här på bloggen på ett tag, vet inte vad som var fel. Men nu verkar det fungera så ni får hålla till god med lite sommarbilder..
 
 

Fotograf

Just det! Jag har blivit invald som fotograf på kårtidningen Ultunesaren! Kuul!! Så där kommer jag att volontärjobba i ett år och ta massor med roliga bilder. Jobbar även lite just nu på tidningen, fick hem sista numret för i år och där fanns massor med fina bilder.


Wienernougat

Skriver hemtenta i denna stund. Eller ja, just nu skriver jag i bloggen men innan det höll jag på med hemtentan. Den ska vara inne efter jul men tänker att det hade varit skönt att slippa plugga så mycket på jullovet. Om en timme eller så tänkte jag ta en bakpaus. Bästa pluggpausen kan jag lova då man får tänka på något helt annat. Wienernougat står på listan, det är gott och enkelt att göra.

 

Ingredienser

200 g flagad mandel ev rostad
250 g nougat
150 g mjölkchoklad eller mörk choklad

 

Gör så här
Smält nougat och choklad i mikro eller över vattenbad. Rör om till en jämn smet. Vänd ner mandeln. Lägg bakplåtspapper i form, ca 20x20 cm. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl. Skär i bitar och förvara sedan svalt.