'Gott Nytt År

Gott Nytt År alla!

Det här året har gått fort, speciellt den sista halvan, efter sommarlovet. Men kul har det varit.

'Frysta skosnören

Sitter och väntar på pappa och farmor, dom borde komma hem när som helst nu..

Var hos Emelie idag, mina skosnören frös så det gick inte att knyta upp dom. (a) Det var kallt ute. Vi spelade Wii, boxades. Hon var vänsterhanden och jag var högerhanden. Haha, det gick ju bra. Fast vi råkade slå varandra några gånger också. Hennes hund var söt, Molly hette hon.

Nu är dom hemma, ska gå ner och hälsa!

'Iskallt

Här är det iskallt, -14 grader. Har på mig långkalsonger och fleecetröja. Ska ta med vantar och mössa. Kameran åker också med, får se om det blir några bra bilder.

Nu ska jag ner och äta frukost, sen åker vi.


'Snart

Imorrn åker jag till Emelie, ska bli kul att se hur hon bor. Mamma kör mig dit, jag tar bussen hem. Sen åker vi till Arlanda och hämtar farmor. Hon ska vara här ungerfär en vecka.

Idag har jag läst ut en av mina böcker som jag fick på julafton. En shopaholics bekännelser. Det var lite jobbigt att läsa den, blev så irriterad på huvudpersonen.

Nyår på torsdag. Det är bara tre dagar kvar av 2009. Whiie! (y)

'Candy

Fick ju äta godis nu på julafton. Det är inte lika gott längre, och choklad tomten kan jag inte äta. Usch. Aja, vill smaka nått annat godis, inte bara choklad. Ska köpa nästa gång jag kommer till en affär.

På bilderna: Mitt snygga kakfat och goda daim.




'God Jul

God Jul på er!

Nu ska jag ner och äta julmat. Sen blir det bastu, Kalle Anka och julklappar. (=

'Dagen före

Har äntigen fyllt mitt kakfat, det ser gott och bra ut. Det snyggaste godiset jag har gjort är klart mina marshmallows doppade i choklad. Haha, dom ser så söta ut. Bild kommer. Har också gjort nått kokosaktigt, tror dom ska smaka som bounty..

Fixade mammas juklapp idag också, sista minuten typ. Men det blev bra. Har klätt granen och laggt ut alla julklappar där under.

Julafton imorrn och det är snö ute! (y) Det är faktiskt bara 2 timmar kvar..

'Daim

Har fortfarande ont i armen efter sprutan. =( Men det börjar försvinna nu.

Igår gjorde jag daim på kvällen. Det tog max 15 min att göra! Mammas favoritgodis så det kommer nog ta slut ganska fort.

Idag ska vi klä granen och jag ska göra lite mer julgodis. Imorgon är det Julafton och då får jag äta godis! Har inte ätit godis på ett år nu. Det var svårt den första månaden, men sen vänjde man sig. Kommer nog inte äta så mycket som jag brukade äta förut längre..

Nu ska jag ner och göra köttbullar. Haha. Hejs!

'House of wax

Kollade nyss på en skräckfilm som Ida spelade in för ett tag sen. Skulle kolla på den åt henne och säga om hon kunde se den eller inte. Haha, usch. Den var verkligen äcklig, dom vaxade levande männsikor. Blää, INTE en film för Ida.

Var hos Linn idag också.. Vi kollade på film och ritade. Haha. Det var kul, annars hade jag haft en ganska tråkig dag.

I övermorgon är det Julafton!


'Dåligt schema?

Slutar 14.20 på måndagar efter lovet. Ååh. =( Det betyder att jag får ta 3 bussen hem. Jag kommer inte komam hem föräns 4 på måndagar. Ååh, sämst. Det som var en av mina korta dagar. Aja, vi får väll prata med Lena, lägga in 20min på tisdagen elelr nått. Så vi får sluta 14 iaf. Hoppas! Slutar fortfarande tidigt på fredagar iaf, det är ju bra.

Har tagit sprutan nu också. Alla blir så snälla när dom märker hur rädd man är. Gör lit eont i armen, men nu har jag skydd mod gulsot i 20 år. (y)

'Otur?

Trodde jag skulle slippa ta sprutan idag. Vi skulle ta nästa vecka istället. Men nyss bestämde tydligen mamma att vi åker om 5 min. Åååh. =( Har iaf sluppit vara nervös i skolan idag.

Just det, har ju jullov nu! Känns inte riktigt så än, men skönt kommer det bli imorrn. Jag kommer få soova, länge. (y) Snart är det julafton också. Slutade lite efter 12 idag, behövde inte gå på en konsert. Min buss går 12.10 från stationen, så den missade jag. Då tog jag ett tåget istället. Tänkte att jag skulle hinna med en annan buss som går 13.15. Tåget är framme 13.16 och jag missar den bussen också.. -.- Men pappa var snäll och åkte och hämtade miig. (=

Lite av en otursdag för mig idag. Missar 2 bussar och ska ta spruta.

'4e advent

Nu är det fyra dagar kvar till julafton. Oj vad allt går fort. En dag kvar i skolan, men vi kommer inte göra nått då. Har bara en vanlig lektion, det är Fotografisk bild. Inte så svårt, sitter och skriver om oss själva och vårat fotointresse. Ska också redigera lite bilder som vi har tagit på teknikklasserna. Ska få reda på mitt betyg i Matte A också! Hoppas det gick bra på nationella.

Slog nyss in massa julklappar. Skönt att ha det avklarat. Bara två kvar nu, kanske tre. Men dom kan jag fixa imorgon, eller på tisdag. Kanske gör det idag, om jag är duktig. :D

Ida ska kolla på New Moon nu, ska nog gå och göra henne sällskap.

'Staden

Snart åker jag och Ida till den stora staden. Haha, nej. Men Uppsala åker vi till. Ska handla den sista julklappen och kolla runt lite. Ska ju också köpa ett sånt där kakfat, med flera våningar. Sen när jag kommer hem ska jag börja slå in allt. Har ju inte gjort det än.

Jag måste ha fått nått julgodisryck. Har nyss gjort en typ av praliner. Det var superenkelt, bild kanske kommer senare. Men jag ska fylla det där kakfatet.

'Baka baka bullar små

Nu känner jag mig duktig. Gjorde faktsikt fyra plåtar med lussebullar också! Längtar tills vi köper ett kakfat, haha. Då ska jag fylla det.






'Julgodis

Sprang upp för att hämta kameran. Ska fota lite när jag gör mina chilitryfflar. Än så länge smakar det gott. Bilder kommer senare.

Kemiprovet gick nog bra. Jag vet inte, känndes dåligt ibörjan. Men sen fattade jag hur man skulle göra. Kan ju ha skrivit fel på rekationsformlerna. Det var det som var det svåra, att skriva reaktionsformeln.

Min betyg på olika svenska- och engeslakuppsatser är: G+, VG-, Vg och VG+. Haha, det stiger.


'My day

Min dag:
Dålig busscahufför så jag fick vänta i 20 minuter, i -9grader! Vissa männskor är så dumma, varför får vi inte bara åka med bussen? Var på Olanders sen, inte mycket folk alls. Kom hem, var jätte trött. Har inte pluggat nått alls. Kommer inte gå bra imorgon.

Nu ska jag fixa julkort!

'Blöder i hårbotten

Hahahaha! Jag blöder i hårbotten. Hur gick det till egentligen? Kanske borde tvätta håret lite mer försiktigt? Jag tycker att jag är försiktig. Ajaa, ska låta bli att känna på håret, så jag slipper se blodet. Det blöder inte så mycket. Första gången för mig faksitkt. Haha.

'Snart är det jul

Ingen samhäll imorrn, så hinenr nog med 2tåget, så jag hinner med bussen från Öhus. Och då kör bussen mig heela vägen hem. :D Imorrn ska jag till Olanders med Emelie. Som förhoppningsvis kommer imorrn, hon har varit magsjuk i 2 dagar nu. =(

Inte så jobbig dag idag. Klassråd på matten. Min engelskalärare var förvånad över att jag bara hade VG i engelska från grundkskolan. :D Haha, blev lite glad dära.

Snart är det jul och LOV! Känns nästan som om man redan har slutat skolan. Det är inget att plugga på. Eller, kemiprov på fredag. Men det kommer jag inte plugga på, för jag kunde det typ förra fredagen. Det får räcka.

Nu luktar det gott från köket. Ska ner och äta. Hejs!

'Snö

Glömde att säga, det är jättemycket snö ute just nu. Mamma väckte mig igår och sa att jag skulle kolla ut. Allt var täckt med snö. Vit, kall snö. Det är ju kul att det kommer snö till Julafton iaf. Men usch vad kallt det är, står och fryser när man ska vänta på bussen. Elementen i rummet är på högsta värme.

Mår iaf bättre idag, gick och lag mig tidigt, sov nog vid halv 10. Lång dag idag, går till 4a. Men har bara 4a lektioner. Hoppas att det inte blir så mycket jobb och så när det snart är lov. Snart ska jag gå ut och vänta på bussen och det lockar inte!

'Sjuk

Det är så typiskt mig. Frisk som en nötkärna när det är skola och sen när jag kommer hem och när det är lov, då mår jag sämst. Nu är det ju snart jullov och allt, och nu börjar jag bli sjuk. Jag tror faktsikt att jag ska lägga mig 8a eller nått. Orkar inte vara vaken och så mår jag illa. Ett myggbett på ryggen har jag också fått. ='( Haha, ett klagoinlägg blev det här.. Inte så kul att läsa kanske.

Nationella, sista delen idag. Det gick inte så bra. Tyckte den andra delen var lättare, fast det var den nog inte.  Ajaa, sen var det ingen engelska, hade bara franska för sen var det julkonsert. Så blev inget kemiprov heller. Skön dag. Inget plugg elelr nått kvar, kommer inte ha ork att öppna kemiboken. Ehee (a) Så kan det gåå.

Kom på en sak, skulle vara jätteskönt med ett varmbad! (=

'Spruta

Ska ta sista sprutan mot gulsot på måndag, efter skolavslutningen. Det är väll skönt att få det överstökat, men ändå. Uscha, jag är redan rädd typ. (a) Men men, det gör nog inte så ont.

Sitter med min engelskauppsats om Obama och fredspriset nu. Så går det när man skjuter upp saker. Men efter imorrn så är typ allt skolarbete klart. Inga prov eller nått. Hoppas jag. Borde stänga ner alla fönster och bara ha word uppe. Ska kanske göra det nu faktiskt.

Idag gick det bra i Örbyhus. Det var inte så många som kom och kollade, eftersom att dom ställde oss på ett ställe där ingen går förbi. -.- Smart där!

'Möss

Skulle just gå ner och hämta min bok, Män som hatar kvinnor. Jag gick ner i köket och tog tag i boken, sen vände jag mig om. Där var två möss, ute på golvet!! Usch vad jag blev rädd. Skrek och hoppade upp till min hund, Vilma, som låg i soffan. Ida jagade bort dom och jag vågade inte gå ner från soffan. Men till sist hoppade jag ner och giock upp. Kom nyss på att jag glömde boken nere. Så det är abra att springa ner igen, ropa på Ida så att hon kan skydda mig (haha) och sen hämta boken.
Wish me luck!

'Design

Lollo kom ju till mig idag. Jag fixade hennes bloggdesign. Den blev helt okej. Hade tänkt den lite annorlunda, men precis när den var perfekt typ, så märkte jag att det hade blitivt lite fel. Eheee (a) Men men.

Imorrn blir inte inte mycket skola för mig. Jag och Emelie ska till örbyhus och prata/svara på frågor om naturvetenskapsprogrammet. (= Ska faktiskt bli lite kul att träffa lärarna också, det var ett tag sen.

Känner mig fortfarande lite hängig. Ska nog ta en huvudvärkstablett och lägga mig tidigt idag.

'Kemi

Vi skulle haft kemiprov på tisdag eftermiddag men då ska vi tydligen på julkonsert. Haha, bra planering! (y) Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Lite skönt är det ju.. Ska vi göra provet på fredag istället? Då kommer vi ju inte hinna få reda på hur det gick..

'Visste ni att

Visste ni att man inte kan känna om nått är blött. Man känner bara kylan, eller värmen. Hörde det nånstans och testade.. Haha (=

Det är 12 dagar kvar tills Julafton och 6½ dagar kvar i skolan. Det gillas! (y)

'Ikea

Är lite besviken på Ikea. Fanns nästan inga svarta ramar.. Sen åkte vi till en helt vanlig mataffär, och där fanns det massor. Mycket billigare dessutom. Hittade ändå inga jättebra ramar, men köpte några iaf. Blir clipsramar istället för svarta. =(

Ida skulle köpa massa choklad, nu är vi får börja äta godis igen på nyår. Så det var nästan bara choklad som vi lastade upp på bandet. Haha. Hon gillar choklad, min syster. (=

'Allt och lite till

Erik vann idol! Det var bra. Tyckte att Tove och Erik skulle ha varit i final, hade varit roligare då.

Hade jätteproblem med att somna igår. Halsen sved och min näsa var täppt. Känn sosm om jag alltid blit förkyld till helgerna. Det var ju såhär förra helgen också.

Idag ska jag åka till Ikea och köpa svarta ramar som jag kan rama in mina bilder i. Ska sätta upp några i rummet. Hoppas det funkar och blir snyggt. Sen ska jag skriva lit epå en annan engelskauppsats så jag inte behöver göra något imorrn när Lollo kommer och hälsar på.

'Slappa dagar

Svenskalärern kom inte till våran första lektion idag. Tåget hade stannat nånstans. Andra timmen skulle vi ha kemiprov. Men kemiläraren var också på det där tåget. Han kom iaf senare och då var det typ 1 h kvar. Så vi behövde bara gör halva provet. Gör andra halvan på tisdag. Jag blandade ihop Metan och Etan, så det gick inte så braa. -.-'

Igår skulle jag har börjat 12, kom till skolan 10. men sen var våran matteläare sjuk så vi hade hål och började 10 över ett istället. Det var segt, hade kunant ta en senare buss och sovit längre. Men slapp dag, hade bara franska och samhäll. På samhäll pratade vi typ hela lektionen, om brottslighet.

Det snöade nyss jättemycket, men nu har det slutat. Jag har gjort lite franskauppgifter, men jag fattar inte så mycket...


'8or

Våra samhällslärares favoritämen måste vara 8or. Haha, alltså, när man gå i 8an. Vår vikarie kallade oss för 8/9or med laptopar. Han standardskämt var:
Vad är det för skillnad på en 9a och en naturvetare?
Svar: Naturvetaren har laptop.
Haha, jätte kul. INTE, men iaf.

Jag och Emelie började på matte B idag, fattade noll. Polymerer eller nått handalde det om, och så nått med x i.. Hmm..

Idag har jag pluggat kemi. Eller, pluggat och pluggat. Jag har gjort alla uppgifter på kapitel 6 och några på kapitel 7. Vet inte hur det kommer gå, behöver plugga ganska mycket mer. =( Och sen behöver jag hjälp också, ska kolla med Emlie imorrn om hon kan hjälpa mig. (a)

Nu ska jag läsa och sova. (= Sovmorgon imorrn också, så får sova lite mer än vanligt. Skönt.

Btw, Elina. Lycka till hos tandläkaren imorrn ;)

'Rolig kemi

Nationella i matte A imorrn. Har kollat igenom ett gammalt prov och gjort några uppgifter osv. Men jag är nervös, jag kan inte göra bra ifrån mig på sånna här prov. Vet inte varför. Det går bara inte. =/ Hoppas man inte behöver ha MVG på nationella för att på MVG i själv betyget. (a)

Kemiläraren skulle förklara en grej, kommer inte ihåg vad. Men det roliga var sättet han förklarade på:
Men tänk er att eran gamla faster har en syrgastub. Tänk er att hon har hjärtinfarkt också. OCh sen börjar hon gnaga på den här syrgastuben.. Vad händer då?
Vem har en syrgastub hemma? Och isf, varför ska man gnaga på den? Han försökte iaf få oss att förstå..

Becca och Lollo, fick reda på att göll betyder käft på franska. Fast det stavas ju såklart inte så. Kul kul, haha. Använder göll istället för att säga gullig. Haha, och det blir ju lite fel nu.

'Klar

Åååh, jag är klar med uppsatsen! Äntligen. En sten har lättat från mina axlar typ. Nerå, men det är skönt att en sak är borta. Pluggat lite på franskan har jag med. (= *stolt*

Grattis till Rebecca som fyller 16 idag också. Äntligen är du en i gänget. Haha.  ;) Puss på diig <3

Nu ska jag läsa lite i Män som hatar kvinnor och sen ska jag soova. :D
God natt

'Lat

Vad hände egentligen med "Den ska vara klar på måndag och lämnas in på tisdag"? Som Elina sa, det sprang bort. Nej, men nu ska jag försöka iaf, kommer nog inte bli klar. Ååh, jag är för lat för att gå natur..

Digital bild, idrott och svenska idag. Fotade barn och fritid, det gick faktiskt bra. Fick fria händer med redigeringen av bilden också. =) Badminton och pingis på idrotten. Skrev referat på svenskan, nästan klar faktiskt. Det svåra är rubriken, han vli typ aldrig nöjd. Haha. Får fila lite mer på den.

Btw, har börjar bli som Emelie. hicka när jag har ätit mat. Haha. HIICK

'English

Sitter och sliter med engelskauppsatsen. Har insett att jag inte kommer bli klar med den tills imorrn heller. Men på tisdag, då ska jag vara klar! Inte så lätt att sitta och plugga när man helst vill sova. Mitt fel, får skylla mig själv.

Festen igår var kul tills det spårade ur. Alla stack så var det bara bra personer kvar på slutet. Mer om det sen. Nu ska jag fortsätta med min tråkiga uppsats.

'Smarta jag

Snart ska jag gå och fixa mig. Sen tar jag bussen med Lollo och Linn till Becca.

Imorrn hoppas jag att jag blir hämtad, annars får jag ta bussen. Ska med familjen och ära julbord. Hoppas jag kommer hem i tid så jag hinner göra klart min engelskauppsats.

Imorrn ska jag ringa Emelie också och fråga om franskaverben. Jag var så smart igår, glömde mina anteckningsböcker i hennes väska. Bla. franskan.

'Förkyld?

Jag som nästan aldrig blir sjuk! Nu sitter jag här och fryser, nyser och hostar. =( Hoppas det bli bättre om jag går och lägger mig tidigt och sover ett tag. Saa också hålla mig långt ifrån Vilma (min hund) eftersom att jag är pälsdjursallerigiker. Blir det inte bättre kan jag ju inte åka till Becca imorrn. =/ Kul att smitta alla. Slutar med att alla ligger på govet och hostar. Hahaha. Men det går säkert över, hoppas. Finns värre saker än en liten förkylning.

'Stackars Emelie

Kort skoldag idag. Svenska och kemi. Efter kemin hände något jätteroligt, men jag lever nog inte efter måndagen om jag berättar det. Emelie kan nog vara farlig om hon vill. Haha. Den här dagen måste verkligen varit Emelies otursdag... Sen åkte hon och jag till stan. Köpte en t-shirt som jag kollade på förut, så söt! Men mådde inte så bra på slutet.

Imorrn är det födelsedagsfest hos Becciis. Lillen fyller 16 på måndag. Grattis på henne i förskott!

Nu ropar Ida,
Baaaj


'Provdagen

Började 12 idag, men kom hit nio som vanligt. Satt och fixade några bilder i photoshop med Elina och Sandra. Elina gjorde världens roligaste bild! HAHAHAHA, vi dog nästan av skratt. Men det är taskigt mot personen att visa den. Fotar nu på måndag då, klar med bilderna också. Vi ska bara skicka in dom.

Sen var det matteprov, kändes som om det gick bra. Kan ju alltid hoppas. Efter det var det franskaprov, det gick inte så bra. Hon lag in saker vi inte skulle plugga på.. Snällt. Samhällskunskap sen, svarade på några frågor.

Stod och väntade på bussen med Emelie och Erica. Deras bussar, som ska gå 10 över 4, kommer. Men min buss, som ska gå 5 över 4, kommer inte. Det kändes ju inte så bra eftersom att jag ska byta buss. Trodde jag skull emissa den och bli fast 2 mil hemifrån. Huha. Den kom senare iaf, busschaffören hade glömt att tanka så han hade gjort det då istället. -.-' Smart. Men bättre det än att den stannar mitt på vägen.

'Tik Tok - Kesha


'Franska

Sitter och knaprar på pepparkakor och pluggar på franskaorden till provet imorrn. Går väll sådär, men jag ska ge det ett ärlig försök så jag kan somna ikväll utan att oroa mig för nått prov. Inte för att jag kommer lyckas med det, har ju matteprov imorrn också. Matteläraren var inte här idag, så har några frågor som jag hade behövt hjälp med men som jag inte fick.

Imorrn ska jag egentligen har sovmorgon till 10 i tolv också. Men åker till skolan som vanligt, är där vid nio. Jag, Elina och Sandra ska fixa några förslag till klassfoton eftersom att vi ska fota två klasser nu på måndag. Nervöst!

Nej, franska väntar.
Hörs

'Roliga franskalektioner


Man kan sköta om en gardin..

Haha. Skulle vara trädgård, inte gardin men det franska orden är jardin.
Även de tråkigaste franskalektionern kan var riktigt roliga. Speciellt när man är trött och ska översätta ord..
Sen skulle Emelie och jag läsa en text högt inför alla. Den handlade bla om en katt som hette Garfunkel. Vadå mobbnamn?

Nej, nu går jag tillbaka till glosboken och de måånga franska orden som ska läras in tills på torsdag.

'Minusgrader

Sitter och kollar på julkalendern nu. Vet inte vad jag ska tycka, men första avsnittet måste man nästan alltid kolla på..

Hade ingen kemi idag, så fick sluta halv 2 iställer för 4. Detg gillas väldigt mycket! Hade tänkt använda den här tiden till att plugga.. Ska jag ska nog ner och läsa lite franska när jag har kollat klart.

När jag satt på bussen imorse började det snöa. Snön blev slask direkt när den nuddade marken, men ändå. Sen när jag hade slutat och gick ut var det nollgradigt. Brr, kallt och halt på vägen till Hemköp.. Handlade med mamma och sen åkte vi hem. (y) Och nu är det -2 här på landet..

'Pictures