'Tjingaling

Ska skutta in i duschen nu. Åker till Emelie om en halvtimme, lite stressad kanske. Aja.
Gott nytt år alla.

'Saffranshonung

Kokosglass med saffranshonung - megasött! Ser snyggt ut i alla fall.


'Nemo busso

Sista dagen på 2010. Ska till Emelie lite senare idag, men vet inte riktigt när eftersom att vi har kollat på fel bussarna. Bussen vi tänkte åka med går tydligen inte idag. Så aah, måste få tag på Sandra typ nu. Men det går inte så bra. Får väll fortsätta ringa om en stund.

'It is

Ida: ... därför skulle jag aldrig kunna bo i en lägenhet.
Ebba: det är skönt att sova..

'Blått till nyår


'Rött

  
Röd mobil, röd kamera, röd tröja.
I like


'Fick min kamera nyss


'Smaajl



'Elajna & Ebbis




Ett spöke?!


'Japp

Elina: Ebba? Ebba, Eeebba??!
Ebba: jaa?
Elina: Kan du hålla mitt hår medan jag dränker mig?
Ebba: okej.

En till film nu, sen sova.

'Städning

Har städat rummet idag. Hittade massa gamla saker, fattar inte att jag har sparat så mycket. Hittade typ världens tjockaste mapp med massa papper till gymnasievalet. Och massa grejer från alla bildlektioner. Händer ju inte så mycket här. Men imorrn kommer den lilla Elinan hit och då blir det massa film och mys.



'När man har tråkigt

Skulle städa lite. Hittade en orange långklänning, tänkte städa undan den. Sen fick jag en liten idée. Voilà. Snodde Idas blåa också.

'Fokus


Inget kul att skriva om. Fick massa fina julklappar, bilder kanske kanske kommer senare. Har läst ut min bok, känner mig lite tom nu när den är slut.. Så går det när man läser för bra böcker. Haha.

'Lite julbilder bara





'Världens bästa böcker

Lägger in bilder på lite grejer senare, idag eller imorrn. Måste ner och läsa ut en bok nu, sista delen i världens bästa serie, Hungerspelen. Älska!


'God Juul


'Ingen musik

Skulle egentligen ha lagt in en låt i det här inlägget. Men youtube har gjort om koderna så det fugnerar inte längre! Måste väll finnas ett annat sätt att fixa det på, får googla eller nått. Lägger in några bilder som jag tog idag istället.




'Köttbullar

Nu har jag och mamma gjort köttbullar, luktar i hela huset. Ida var snäll och fotade lite.




'Seega tåg


Nattbandyn igår med Elina, kvällen avslutades i alla fall med kyla. Lollo kom och gjorde oss sällskap efter nån timme. Vi höll inte dirket koll på hur det gick för alla och såå, ganska onödigt att åka dit egentligen. Tåget hem var 40 minuter försenat, jättekul att vänta i -20 grader, minst, på ett tåg mitt i natten. Gick till Elinas pappa och värmde oss där en stund, gick tillbaka till tåget som var typ 10 minuter sent igen. Kom hem till Elina en timme senare typ och drack varm choklad sen sov vi. Halvsov väll typ mer eller mindre tills jag skulle ta tåget hem. Fixade passet i Tierp, kom hem. Och ja, är fortfarande hemma.

'Nattbandy

Ska snart ta bussen till Tierp, möta Elina där, köpa halstabletter och sen nattbandy. Sover hos henne och fixar ett nytt pass imorgon. Vi har precis fått in granen också, opyntad men det ser juligt ut i alla fall.

Världens bästa bild

'Tha nails

Nagellacken som jag fick av Linn. Det gröna på julafton och det blåa på nyår. Haha, skönt att veta hur naglarna ska se ut i alla fall.

'Gapa stort

Beställde en fotobok idag, bästa bilderna från 2009. Vart typ 22 stycken, får den nån gång nästa vecka. Kul! Efter nyår ska jag fixa en för 2010 också, hoppas jag kan få lite fler bilder i den..

Min hals och jag kommer inte så bra överens idag. Satte en bit knäckebröd i halsen först, aj! Tog en halstablett lite senare, satte den i halsen också. Vilken tur jag har idag. Snart ska jag sova, behövs efter den 3 timmars långa sömn jag fick förra natten.

'Äntligen loov!

Lovet börjar med ett iskallt rum - mitt rum. Måste gå och hämta en mössa och en till tjocktröja. Behövs verkligen! Huha, nu ska jag ner och få lite värme från spisen eller nått.


'Gran Canaria 2004


Höll på att bränna fötterna av sig, sanden var varm!


Cooligt badställe, svart sand.


Massa svängiga vägar. Den enda jag kommer ihåg är att jag mådde illa typ hela tiden.


Katter överallt.

'Mutter mutter








'Fototorka

Har inte gått ut och fotat på typ två veckor. Illa! Behöver lite nya bilder som jag kan sitta och fixa med. Nu ska jag i alla fall ut i det kalla vädret med min lilla kamera.

'Frostigt kallt typ

Iskallt här i mitt rum, 11 grader typ. Det drar kallt från fönstret. Måste ut härifrån innan jag fryser fast på stolen, elemenet är ju så litet så det värmer typ inte.

Sista riktiga skoldagen idag. På måndag är det bara matte så den dagen räknas inte. Har massa saker att göra över lovet också, bla himla franska. Blir väll som vanligt, man fixar allt två dagar innan man börjar.

Coolig snö från förra året.

'Zzzzz

Har jag sagt att jag verkligen behöver lov? Tror nog det.. Kännde mig helt slut idag när jag kommer hem, igår också. Sovmorgon imorrn och på fredag i alla fall. Kan sova lite då.

Inget annat att skriva om, så lägger upp två bilder på dom små filurerna.


'En bit tisdag

Skulle egentligen ha fixat ett nytt pass idag. Men det gick tydligen inte. Både mamma och pappa måste skriva på ett papper och pappa är i Polen. Kom hem för en timme sen typ och ska snart åka igen. Nått företagsgrejs som jag och mamma ska åka och lyssna på.

'Meteorregn

Läste om att det skulle vara nått meteorregn ikväll. Ska kolla upp det lite mer. Om det är så så ska jag ta min lilla kikare och kolla. Hoppas jag ser nått. Har ju sovmorgon och så imorrn, så det är okej att kolla. Annars går jag och lägger mig tidigt, känns som om jag inte hann sova så mycket i helgen.

Ett prov kvar, engelska, på fredag. Och en bokrecension som ska in också. Får se hur det blir med det. Skönt att man inte är överöst med plugg i alla fall.


'Naglar och french

Lär mig massa franskaord. Ska snart gå över till grammatiken sen läsa igenom texterna en gång. Sen orkar jag inte mer. Det är mycket svårare att plugga när det är mörkt ute som det är nu.


'Jason Derulo - Whatcha Say


'Julklappar check

Åkte åtta, kom hem tolv timmar senare. Har ont i fötterna, i tårna mest. Haha. Har i alla fall aldrig gått såhär bra att handla julklappar förut, kanske berodde på det mina små vänner? Antagligen. Imorrn ska jag slå in allt i massa fina papper. Kuuligt.

Helt slut efter några timmar. Soffan blev räddningen.



'Vinter

Behövde en lite vintrigare design. Den förra kändes för mycket höst. Ska gå och lägga mig om typ tio minuter, upp tidigt imorgon. Valbo med the girls.

'En liten radioapparat

Jag och Ida sitter i köket, radion är på. En gammal låt spelas.
Jag (till Ida): Den här låten lyssnade jag på..
*vänder mig och blänger på radion*
"..FÖR TVÅ ÅR SEN!"


'Tom korridor

Skulle egentligen ha sått och väntat på bussen just nu. Men hade ingen sista lektion så slutade tjugo övet ett, kom hem typ tre. Övningskörde med mamma också, först gången på typ ett halvår. Ska försöka köra så mycket osm möjligt nu på jullovet. Fyra månader kvar tills jag fyller ju. Borde kanske börja med teorin också..

'En onsdag

Några bilder jag tog i skolan förra eller förrförra veckan. En onsdag var det i alla fall.





'Jultomten

Läste nyss en artikel om hur snabbt tomten och hans släde måste åka för att hinna med att dela ut julklappar till alla barn. Han måste hinna besöka omkring 1000 hem varje sekund. Har han 1/1000 sekund på sig att dela ut paketen hos varje familj skulle han behöva åka i 1040 km/s. Det är tre gånger ljusets hastighet.

'Ägg ägg mera ägg

Kom på att jag inte har nån aning om vad som händer med ett ägg om man lägger det i frysen. Så jag gjorde ett litet expriment, haha.

Ofryst ägg.


Fryst ägg, iskallt och sprucket.



Det var jättesvårt att skala det sen, så Ida hjälpte mig. Tur det, för kladdigt var det.



Cooligt.

'Valnöt gånger 20





'Schooligt

Matteprovet gick dåligt, fysikprovet gick dåligt. Tror att jag verkligen behöver en paus. Två veckor kvar bara. Ska köra i Gävle imorrn, börjar bli lite smått nervös. Missar sista biologilektionen innan provet också, inte bra. Massa plugga den här veckan. Måste stanna kvar efter skolan på måndag också för att ha franskaprov. Trevligt.

'Tut tut

Kom nyss hem efter två timmars övningskörning på E4an och i Uppsala. Första gången jag körde på motorväg och det gick bra tycker jag. Ganska trött är jag också. Men nu har jag i alla fall övat lite, ska köra i Gävle på tisdag. Leeskigt, hoppas det går bra. Nu måste jag kila ner och plugga lite matte eller/och biologi. Kanske lite trafikantgrejs också, om jag orkar.

Andra advent idag också. Typ två veckor kvar till jul dårå.

'Italien 2001

Det här är typ jättelänge sen, 9 år. Men jag gillar dom här bilderna, så vackert!


'En röd cykel



'Stressigt

Igår var en dålig dag, orkade inte blogga heller. Gick och la mig tidigt och sov länge, vaknade för två timmar sen. Måste plugga massa idag, men vet inte om jag orkar. Näsa vecka kommer att bli stressig!


'Misslyckat

En misslyckad bild kan bli helt okej ibland. Här "förstörde" min blixt bilden.


'Hotell gyllene knorren

Kollade på julkalendern i skolan. Jag gillade den faktiskt. Men favoriterna Julens hjältar och Mysteriet på Greveholm kommer den nog inte att slå.