'Green

Skulle ha varit en pluggmåndag. Men jag har ju gett upp kemin och jag var så trött. Så har inte gjort något vettigt alls, tog kameran och fotade lite istället. Osmart, I know.
'Fint väder..

Örbyhusdagen.. Det var fint väder en liten stund, sen blev himlen grå, som ni ser här. Ösregn och så blev man iskall. Fler bilder kommer både från Örbyhusdagen och Forsmarksdagen.


'Avatar

Sitter vid Elinas minidata. Vi ska försöka oss på fransk manikyr. Ska måla det på någon annans (Elinas) naglar för första gången. Vi har kollat på Avatar, den var mycket bra. Första gången jag såg den.

Tjiing

'Elinis

Tjiing,
Örbyhusdagen idag. Elina kommer dit sen följer jag med henne hem och sover över för första gången. Tror att det var nån Forsmarksdag på söndag också. Haha.

Känns som om jag borde packa lite, ska åka om 25 minuter.. (a)

Slänger upp en bild också, var ett tag sen såg jag. Min plutt Vilma.

'Helt sjukt

Snart är jag klar med min uppsats om Greklands ekonomi. Måste bara skriva en sjuk grej. Ibland förstår jag inte vad dom håller på med där nere.. Det fanns en kommitté som ägnade sig åt att sköta om en sjö. Den här sjön torkade ut på 1930-talet. Människor har alltså jobbat med att sköta om en sjö som torkade ut för 80 år sedan. Och det har dom fått lön för.

Nu ska jag skriva klart den, en sak över. Bara några saker kvar sen då.

'Olycka

Kemiprovet har skjutits upp till någon gång nästa vecka. I början var jag emot det, men nu känns det ändå ganska bra. Jag kommer hinna plugga mer till nästa vecka, hoppas jag i alla fall.

Satt här och skrev på min samhällsuppsats då jag hörde massa ambulanser och så på E4an, jag bor 300 meter ifrån den. Sen började massa bilar köra på våran lilla väg och trafiken hade stannat på E4an.

http://www.unt.se/tierp/krock-pa-e-4-i-vendel-964734.aspx

'Jag hatar kemi

Jag har pluggat hela dagen och jag kan inget alls. Jag komemr få mitt första ig imorgon.

Nu måste jag lugna ner mig lite. Har panik.

'Snart är det över

Behövde inte stanna kvar sista lektionen. Uppsatsen om den ekonomiska krisen i Grekland kan lika gärna skrivas hemma. Men det blir kemi för min del, lite samhäll senare kanske. Beror på hur trött jag är. Behöver sommarlov! De sista veckorna är värst, men snart är allt över.

'Nails

Hade drog och alkoholgrejs de sista tre timmarna i skolan idag. Skulle egentligen ha fått sluta halv tre men nu slutade vi fyra istället. Kul.

Har pluggat kemi sen. Eller ja, kollat igenom lite kapitel och så. Just nu har jag paus. Det är pauserna som är bäst. Naglarna håller på att fixas.. Mörkrosa eller rött, det är frågan.


'Over and Over - Three Days Grace


'Sandras daim & msn

Sandra hade köpt en daim, men en ny smak. Jag och Elina frågade hur den smakade och svaret blev:
Den smakar som vanligt... Kanske lite daim.
Haha, jaa. Vi hade kul ät det där, låter inte så kul nu märker jag. Men då var det skitkul.

Elina och jag på msn..


'Framkalla bilder

På digitala bilden idag gick jag, Linn, Elina och Sandra ner till ett "fotorum" i källaren. Det var lite läskigt, såg ut som en scen ur en skräckfilm innan ljuset tändes. Vi framkallade bilder, jättekul! Ljus, och massa olika vatten som man skulle lägga bilden i. Det skulle jag kunna göra igen någon gång.

Nu då..
Kemiboken vs sängen. Vilken vinner? Jag håller på kemiboken, annars kommer inte kursprovet gå så bra på fredag.

'Natti

Morfar idag:
Hörde ni om det där flygplanet som ramlade ner?
Haha, kommer inte riktigt ihåg vilket flygplan han pratade om, men det lät kul.

Nu, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Haha.

'Söndag

Nu är Ida konfirmerad, ösregn och iskallt. Massa fina smycken fick hon också, ett ljus av mig. Kusinerna stannade hela eftermiddagen och spelade Wii.

Kollade igenom kemin när dom hade åkt hem, gav upp. Skrev lite på samhällsuppsatsen, orkade inte mer. Ont i huvudet och illamåenden, så har min kväll varit. Jippiie! Mår bättre imorrn, så brukar det vara. Men för säkerhetsskull går jag och lägger mig ganska snart.

Natti

'LG GD910

Kolla vilken udda mobil. Ser ut som en klocka, haha. Väldigt dyr också, 11 300 kr. Inte något som jag skulle köpa, men det var ganska cool.


'Konfa

Ida konfirmerar sig idag, ska snart åka till kyrkan och kolla på. Tur med vädret hon har.. eller inte. Det regnar och det ser kallt ut. Huha.

Skulle egentligen ha satt potatis idag. Men jag tänker inte krypa runt på en lerig åker för att sätta potatis idag, inte när det regnar. Neej, då får dom gör det själv.

'Jordgubbar

Gjort klart mitt projekt Rödluvan till digitala bilden. Har också gjort halva samhällsuppsatsen. Men ingen kemi, it's a day tomorrow.

Just de, såg att jordgubbarna har mognat, eller hur man nu säger.
Me like


Plutti <3

'Sun

Det är så fint väder ut, ska nog ut och sola ett tag. Tar med bärbara så kan jag kanske jobba lite med samhällsuppsatsen. Den ska vara klar på tisdag, oops. Massa saker som händer nästa vecka skönt att det snart är lov. Behöver vila lite.


'All of them

När jag ändå håller på. Alla olika headers jag har haft.
'New

Håller på och filar på en ny, snygg sommarheader. En ljusgul, men det blir nog klar någon gång i början på sommarlovet. När allt plugg är slut.


'Marknad

Skriver uppsats på samhällen så vi fick gå tidigare. Vi kunde ju lika gärna sitta hemma och skriva. Sen blev det marknaden med Emelie, Elina och Sandra. Goodis, haha. (y) Fick skavsår av mina skor, måste ha snört dom för hårt eller nått.

Borde göra lite på den där uppsatsen nu. Men jag vet inte riktigt. Hade varit skönt att inte behöva göra något alls idag.. Får se hur det blir.

Franskaprovet då, det gick inte så bra. Det var för mycket saker, man hann nästan inte klart!

Remmar & gröna naglar

'Ica reklam

Haha
'Blubb

Slapp dag i skolan. Digital bild, engelska, matte, biologi och samhäll. Alltså: facebook, läsa, göre lite lätta uppgifter, labba och skriva.

Franskaprovet är i morgon. Har fått 100% på alla 348 ord en gång. Men jag har säkert glömt hälften så nu ska jag börja igen.
Började med Greklanduppsatsen idag också. Det var faktiskt kul och inte så svårt som läraren sa. Inte än i alla fall, kanske komemr nått svårt senare. Who know. Det är bra att det går bra i början.

Idag och jag fixade mat nyss. Cayennpeppar ville Ida ha i, det blev jättestarkt! Massa vatten dracks till maten.

Helg snart också, behövs. Sen är det sommarlov snart också! 22 dagar kvar räknade jag nyss. (y)

'Animerad header

Fixade nyss en animerad header till min testblogg. Bara ett test för att se om det fungerade, ganska coolt.
Min testblogg

'Morning

Hellu hellu
Ska ut till bussen om 10 minuter. Har pluggat lite franska nu på morgonen, så blir jag klar snabbare ikväll. HAr ju massa andra saker att göra som Lena inte verkar tro..

Blir en bild också, från dammen. En liten guldfisk syns någonstans i mitten.

'Ibland är det svårt

Jag idag på kemin:
Men, det här är ju bara fakta, det finns ingen fråga!
Jag hade suttit och försökt svara på "frågan" i typ 5 minuter. Men det hade tydligen Emelie redan fattat, kände mig riktigt smart just då. Skyller på för mycket sömn!

'Lollipop - Mika

Det var ett tag sen man hörde den här låten.


'School

Har kursprov i kemin om en och en halv vecka. Räknade nyss ut hur många sidor det är - 233. Kul.. Plugg, plugg och mer plugg fram till nästa vecka på fredag. Huha, mitt betyg hänger på det där kursprovet.
Lämnade in en bokrecension igår, fick tillbaka den idag. Det gick snabbt, trodde jag skulle få den om en vecka eller så, tidigast. Just de, fick betyget på muntliga redovisningen, det gick ganska bra där. Det trodde jag inte alls faktiskt.

Nu ska jag steka pannkor med Ida sen french.
Tjiing

'Det fungerade!

Moahahaha! Jag klarade det, det var nog skolans dator som var knas. Här är en snabb animering i alla fall. Nu ska jag skiva in massa franska ord till glosboken. Kuul..


'Animering

Sitter och har digital bild. Fotografisk bild egentligen, men det är mycket jobbigare att säga, typ. Jag och Elina har i alla fall gjort animeringar. :D I love youtube.

Testade att lägga upp den här, men jag har inte riktigt förstått hur det ska gå till. Än.

'Grattis Beccibu

Idag är det Beccibu namnsdag, Rebecca. Grattis min plutt!

Vaknade klockan fyra! Kunde inte somna om. Det var en humla som flög in i mitt rum och väckte mig. Kul! Jag har alltså bara sovit i ungefär fyra timmar.. Men känner mig ganska pigg ändå. Ska nog ner och äta frukost snart också. Vilma vill in i köket, hon sitter och gnäller utanför dörren.

Tjiing

'En vårdesign

En vårdesign til den lilla, söta plutten Lollo.


'Summer nails


'Nyss

Elina och jag nyss:
Jag: Hur många ord har du skrivit?
Elina: 511
Jag: 510
Lite senare
Elina: Nu har jag 542 ord.
Jag: Jag har 541..

Haha, ganska coolt. Vi hade skrivit lika många ord på samma tid.

Nu är jag klar med den otroligt jobbiga bokrecensionen. Ska aldrig mer skjuta upp med att skriva nä rjag ahr läst ut en bok. Det är så mycket svårare. Får se om jag håller mitt löfte, en recension kvar.

'Dumma rubriker

Sitter och skriver min bokrecension. Rubriker, det är så svårt att hitta på en bra rubrik. Men men, bättre att lämna in något med en dålig rubrik än att inte lämna in något. Är snart klar, puh! Då är det bra några saker kvar.

Ska jag koncentrera mig på den där boken nu så att den blir klar någon gång! Älskar känslan av att man har gjort klart något. Lättad typ.
Hejs

'Får

Flyttade fåren idag igen. Envisa små ulltussar, ingen vill in i vagnen. Det tar sin lilla tid.

Annars då. Wiispelande, fotande och lite plugg. Det har min dag bestått av. Mer av pluggandet imorgon. Den som spar han har, jag har massor.. Men men, det kan inte ta en sån tid.

Greta & Garbo


Garbo

'Stan

Var till stan idag med Ida och en av hennes kompisar. Hade inte behövt egentligen och jag köpte lite nya onödiga saker. Nagellack bland annat. Haha, jag och mina nagellack, hur ska det sluta? Har inte så många faktiskt, jag tycker i alla fall inte det.

Skulle ha skrivit en labbrapport idag, men det blir väll inget med det heller. Får göra allt imorgon istället.

Nu ska jag ut och basta och sen blir det nog lite wiispelande. Beroende.


'Emelie + Wii = (y)

Skola igår, Emelie följde med mig hem efter. Pappa hämtade oss i Tierp och hade med sig Wii plattan som han hade hämtat på posten! Vi spelade igår och idag. Jag är helt slut. Spelade nått Kungfu spel, hur kul som helst!

Det började ösregna precis när Emelie hade åkt hem. Det var skitvarmt innan, typ 20 grader. Det var inte kallt någonstans. Vi funderade faktiskt på att hoppa ner i det iskalla dammen. Den var i alla fall iskall igår, huha.


'Skola

Tanja sa att det inte hade gått så bra på mitt matteprov. Trodde att jag hade fått vg eller nått men jag hade fått mvg. Fattade inte riktigt hur det kan räknas som dåligt. Men men.

Gjorde muntliga nationella i engelska idag också. Inte så svårt som jag trodde att det skulle vara och utan sån där inspelningsmaskin gick det ganska okej tror jag.

Franskaläraren gav oss 360 ord elelr nått, prov nästa vecka och det hade tydligen varit planerat sen början av terminen. Varför sa hon inget tidigare?! Franska är inte det enda man har att pugga på, men hon verkar tro det.

'Smart spindel

Skulle plocka in disken i diskmaskinen nyss och då såg jag en lite spindel som hängde där ine. Smart ställe att "bo" på säger jag. Haha.

Ingen idrott, glömde tjocktröja/jacka så jag hade frysit ihjäl. Huha. Redovisade på svenskan, gick bra förutom att jag glömde en ganska viktig grej. Inte så bra, men resten var nog okej.

Tog bussen en bit och sen hämtade mamma och Idamig. Vi åkte till Gränby och jag hittade 2 jeans, 2 linnen, en konfapresent till Ida och 3 lypsyler - dom var slut och jag är beroende.

Nu ska jag ut och övningsköra lite.
Hejs

'RIP

Min gröna stenarmbandsring gick sönder idag. Jag som trodde att den skulle hålla några år. Hallå? Sten, det är sten. Men tydligen inte. Jag har haft det på mig i två år eller nått och nu känns min vänsterarm för lätt. Bara att åka till Kina och köpa ett nytt. Haha.

Blev nyss ganska nervös också. Ska prata om Nikola Tesla imorrn och det känns som om jag kommer glömma nått. Ner och övaövaöva!
'Des photos

Vilma'Lördag

Om en timme ska jag ut och hjälpa till att flytta fåren till en annan hage. Det är jättesvårt att fånga in alla, huha. Dessutom är det kallt.

Har suttit och skrivit om Nikola Tesla, men det går inte så bra när man inte förstår vad man skriver om. Lite svårt när man har msn uppe och redigerar bilder samtidigt kanske. (a)

Jag har kommit på att alla maskiner hatar mig. Igår slutade mitt tangentbord att fungera och idag fungerar ingen skrivare. Vad har jag gjort?!

Tillbaka till bildredigeringen.

'Dagens citat

"När någon säger krabba då tänker jag på en krabba"

'Smart

Jag kom på en jättesmart grej. Om jag lägger kemiboken och papprena i min säng, då kan jag inte lägga mig förän jag har plockat bort dom. Men jag får inte plocka bort dom innan jag har pluggat, eller i alla fall kollat på det.

Värt ett försök.

'Kemi <3

Usch, dumma dumma kemi. Prov imorgon, fick ett mejl från kemiläraren och genast blev det mycket mer att kunna. Jag som trodde att det skulle bli lätt. Oonej. Har håltimme imorrn, får plugga lite då och fråga de små genierna (ja, Elina, du är ett geni).

Efter kemiprovet är det helg. Och sen är det 3 dagar i skolan efter det och sen långhelg. Och sen är det inte mycket kvar av skolan.. SOMMARLOV. Längtar. Ledigt, inga uppsatser, inga prov. Sounds great!

Back to the lovely kemi

'Panorama pics

Det fungerade! Wiho. Ljust blev lite mobbat, men annars blev det ganska bra.

Från Kreta'Panorama

Låg och drog mig en kvart extra imorse. Jag blir alltid klar så tidigt och måste jag sitta och vänta utan att ha något att göra. Men inte idag tänkte jag.
Sen visade pappa mig en artikel om hur man fixar panoramabilder i ett windowsprogram. Var ju tvungen att testa så jag har stressat lite för att nu göra ett förök med mina panoramabilder. Det brukar inte gå så bra när jag använder Photoshop och så tar det såån tid.

'100 suns - 30 Seconds to Mars


'Lilla My

Satte upp mitt hår i en hög knut när jag kom hem. Genast blev jag kallad Lilla My av mamma och pappa. Trevligt.

Samhällsprovet om politisk ekonomi gick jättebra. SKa bestämma ett ämne som jag skriva en uppsats om, en konflikt. Tror att det blir den ekonomiska krisen i Grekland.. Eller Burlosconi i Italien, men Grekland låter roligare..

Föreberedde oss för nationella i engelska muntliga. Det var ganska lätt hörde jag från en kompis, hoppas det är så för mig också.

Franskaläxa och matteprov imorrn. Pluggat? Jag? Nej nej. Får se hur det blir med det där. Jag är såå trött.

'Kemilektion

Simon satte sig i mitten.
Jag:
- Men Simon, dom smarta kan ju inte sitta i mitten.
Simon:
- Neej. Sandra, vi byter plats.

Hahaha, jaa.

'Nationella English

Nationella i engelska idag. Listening och reading, kul kul. Missade lite saker och det var ju inte så bra, man fick bara lyssna en gång på den delen. Oops, men godkänt får jag i alla fall, om det inte gick helt åt skogen. Men så dåligt borde det inte ha gått.
Nu är det bara pratdelen kvar. Vi borde börja med det snart, men vi har inte pratat om det alls.

Sitter och skriver in massa franska ord till glosboken. Men har man msn uppe samtidigt så går det väldigt långsamt med alla ord. Huha, älskar Lena. "Jag förväntar mig att ni lär er alla ord till alla avsnitt när jag säger att ni ska läsa texten" Jaadu, hur många gör det egentligen?

French now

'Lollo

Lugn dag i skolan idag, digital bild (fotografisk bild), idrott och svenska. Efter skolan följde Lollo med mig hem. Fotade en massa bilder, skitkul! Det blir flera gånger!


'Röd + vit = rosa

Lägger in bilder från dagen fotande. Tar ett tag liitet tag. -.-

Imorgon kommer Lollo hit, ska ta massor med bilder på henne, modell för en dag hos Ebba. Haha. Wii spelade blir det nog också. Har ju två kontroller nu så vi kan spela samtidigt -> 1000x roligare.

Nu är bilderna klara,
God natt

'Just Like You - Three Days Grace


'Andra avenyn

Oj oj, trodde att jag bara hade missat Andra Avenyavsnittet i onsdags. Men jag hade tydligen missat två. Så jag ska ta igen det nu. Spännande! Synd att de ska sluta bara.. =/

'Lovely

Snart ska jag ut med Ida. Hon ska orienteringsprov på tisdag och jag ska lära henne. Det blir nog inte så lätt eftersom att jag har tappat bort min karta över stället vi ska vara på. Men hon får väll lära sig att använda en kompass istället.

Skitbra väder ute idag, solen skiner och det är vaarmt! Ska nog ut och fota lite också, det var så länge sen jag gjrode det "på riktigt".