'Before & after


'It's cold around me

Brr, hade nog lite för tunna kläder på mig idag. Kallt. Fick reda på att vi ska ha ett prov om en vecka också, trafikant grejs. Så nu blir det prov på fredag, måndag, tisdag och onsdag. Trevligt, värsta plugghelgen jag kommer få.

Ska snart ut och fickparkera lite med pappa. Körlektion imorgon.

Matten today

'Yesterday

Lite bilder från gårdagen.




'29 november

Stannade kvar i skolan och kollade på en franskafilm. Kom hem, satte mig med fysiken. Känns som jag kollar på ett tal, bestämmer mig för att jag inte vet hur man gör och går vidare till nästa som jag inte heller kan. Men jag klarade nyss en uppgift i alla fall, känner mig lite stolt. Ska fixa en till, sen räcker det för idag.

'Första advent


Mindre än en månad kvar till jullov, julafton och nyår.

'Frans Lanting

Frans Lanting, en holländsk fotograf, var en av dom som föreläste igår. Några av hans bilder var också utställda. I like.



www.lanting.com


'Fotomässan 2010

Hemma igen efter en bra dag, men är ganska trött och frusen. Kom i alla fall fram till mässan en timme för tidigt, så vi gick och kollade lite på gymnasiemässan som var i hallen brevid. Fanns ju hur mycket som helst att välja mellan. Aja, fotomässan gillades i alla fall. Fanns coola teleobjektiv för 100 000 kr, älskade dom. Blev ju bra bilder hur man än knäppte typ. Lyssnade på bra föreläsningar också så imorgon ska jag fota och testa massa nya grejer.



'Godmoorning sunshine

En mycket trött Ebba sitter och skriver ett blogginlägg just nu. Mobilen är påfylld med pengar, pappa är vaken, åker om ungefär 25 minuter. Det var jättesvårt att komma upp ur sängen, gick och la mig för sent. Kommer hem runt åtta ikväll.

Nu ska jag ner och kolla så att jag har med mig allt.

'Fotomässa imorrn


Fotomässan med Elina imorgon. Ska upp kvart i sex, så borde lägga mig snart. Blir en heldag, antagligen helt slut när jag kommer hem sen också.


'Tha vindruvor


Har man tråkigt så har man. Googlade runt, hittade en cool bild och blev inspererad. Voilà. Inte så bra gjord, men det blev lite rolig.

'Snö och diken

Orkade inte blogga igår. Var supertrött, somnade när jag kom hem och sov i tre timmar.

Kom i alla fall nyss hem efter en mycket kall och snöig dag i skolan. Det är en bil som har kört ner i diket utanför vårat hus. En traktor är här och hjälper till och en lastbil står och väntar på att få köra förbi. Haha, fradagsnöje?

'Snö

Fattar inte själv det roliga med förra inlägget. Men var ganska trött där, speiellt sista lektionen. Förvånad över att jag överhuvudtaget lyckades göra så många mattetal som jag gjorde. Men sitter man med smartisar så går det bra hur man än gör.

Det är massa snö ute också. Typ snöstorm. Halt överallt men har inte halkan än, händer väll snart antar jag.

'Mutter

Anonym:
- Kolla vilken fjäder.
Jag kollar och säger:
Oj. Det är en mutter.

'Rebecca del 3

Har inget kul att skriva om. Eller jo, mina händer luktar citron. 
Här kommer lite fler Beccabilder




Ser lite kallt ut..


'Bortglömda

Känns som om jag glömmer bort mina naglar just nu. Ingen färg och inget lack, bara helt tomma och ganska tråkiga. Aja, gör massa andra saker istället.


'Trötter

När klockan var tre så troddejag att den var typ sju och att jag kunde gå och lägga mig snart. Nu känns det som klockan borde var typ elva, men den är fem. Jag längtar tills jag får lägga mig i sängen och sova. T R Ö T T

'Rebecca del 2






'Lite sömn

Hemma fem över ett istället för tio i två. Blev hämtad efter franskan. Har haft jättesvårt att koncentrera mig idag, sovit för lite i helgen. Skrattade med Em hela dagen istället.
Nu, en liten labbrapport.

'Rebecca del 1







'Kall dag

Hemma igen. Dagen började med att jag och Elina fick massa täcken och filtar på oss så att vi inte skulle frysa. Men sen blev man iskall igen i väntan på bussen som var sen. Åkte till Becca och fotade, iskallt där också. Mina händer, gick ju knappt att ta en bild så kalla som dom var. Det västa är att det inte ens är minusgrader.
 


'Tjejkväll

Har bakat lussebullar och fixat lite franska. Men nu åker jag till lilla Emelie med Elina och Sandra. Tjejkväll där hos tillsammans med några andra små naturare. Trevligt!



'Litauen

Litauen 2009. Tror det var nån sån där lång helg, när man är ledig torsdag och fredag också. Början på maj. Visste inte att det var sandstränder längst hela kusten. De ni!

Jättekamera





'Lovely

Tjingeling!
Skoldagen är över. Lämnat in engelskauppsatsen om USAs miljö. Slutade klockan tre, nått strul med en hemsida som vi skulle köra ett trafikantprov på. Ska skriva en labbrapport nu, lite franska kanske. Inga prov nästa vecka heller, lovely. Och helgen kommer också bli lovely. Em imorrn och sen fota Beccis på söndag.

'Danmark

Åkte till Danmark maj 2008. Vill åka dit igen nu när jag har systemaren! Skulle få massa fina bilder. Var här vi köpte våra sköldpaddor också.




'Fungerar igen

Så, det fungerar igen. Men var tvungen att radera alla bilder, så nu har jag inga bilder kvar från idag. Blir ju inte så glad. Tur att det bra var runt 100 bilder och inte 1000, då hade det inte varit kul.

'Ledsen Ebba

Jag hatar den här dagen. Tog med kamerna, tog massa jättebra bilder. Så kommer jag hem, ska lägga in bilderna. Minneskortet! Det fungerar inte, jag har panik. Måste fixa det.

'Kartoffel

Elina: Ich wunchen ein kartoffel!
Ebba: jag nått en potatis?
Elina: jag önskar mig en potatis. Hur visste du att det var potatis? :o
Ebba: potatis på skånska - kartoffel. (a)
Elina: mubb :D
Ebba: är man skåning så är man. :D

'HairSnodd

Tappade bort en hårsnodd igår, letade efter den typ överallt. Nyss, när jag öppnade svenskaboken, såg jag att den låg där. Hade använt den som bokmärke tydligen. Fast jag hade en himla lapp på samma sida.


Här är en dålig mobilbild från idag också. Dumma mobilkamera, går ju inte att använda skiten. Jag är fortfarande sur för att jag inte hade med nån kamera. Imorrn ska den med, på torsdag också.

'Lily Allen - Smile

At first when I see you cry,
yeah it makes me smile, yeah it makes my smile
At worst I feel bad for a while,
but then I just smile I go ahead and smile


'Orättvist

Slutade tjugo i två idag. Stannade kvar med Em och gjorde en franskasammanfattning. Just det, om jag hade haft med kamerna till skolan så hade jag fått världens snyggaste bilder. Den enda jag hade var en dålig mobilkamrea. Livet är orättvist ibland.


'Idoj

Svårt att vara modell (Ida) när fotografen (jag) skrattar hela tiden. Sen fanns det nått grejs på min fina bakgrund, ska redigera bort det sen.

Den riktiga bilden.


"Vadå, blir bilderna fö.. " *KLICK*


"Ida, se inte så tråkig ut!"

'Mallorca

Mallorca 2009. Endast en liten digitalkamera följde med.






'Det slaskar

Fint väder, det regnar slask. Gillar inte den här dagen, slarvfel som förstörde allt på morgonen, franska sista lektionen. Slask på hemvägen och kallt rum. Dagen kan ju bara bli bättre.

Nu ska jag fota en bild på Ida till hennes lilla moppekörkort.


'Meterolog

Mamma berättade att min mattelärare hade sagt att jag skulle "bli någor stort" för morfar.
Morfar: jaa du Ebba, du kommer väll bli meterolog då.

Sen jag var typ tio har morfar tjatat på mig om att bli meterolog, han ger sig inte.

'Lysande

Stark färg, den lyser.

'Marabou Vinter Vit

Nu har lilla jag också smakat den nya Marabou. Kan väll sammanfatta med ett ord: SÖT.





'Katy Perry - Thinking Of You


'Bilddörr

Har precis skrivit ut några bilder som jag ska sätta upp på min dörr. Får se hur snyggt det blir, svårt att välja ut bildenra var det i alla fall.


'Dalarna

Tänkte lägga in lite bilder från några resor jag har gjort. Dom här är från Dalarna, första sommaren jag hade min systemkamera tror jag faktiskt. 2009. Det fanns i alla fall massa sagoskogar och vattenfall där. Kolla bara.





'Fredag

Fick köra hem på isig väg. Gick bra men långsamt. Hann med trebussen också så det var inte kolsvart när jag klev av bussen. Ida är på nattbandy så har ingen som jag kan reta nu när jag har tråkigt.. Dååligt, får hitta på nått annat kul istället.

'Leskigt

Gick på bussen imorse, stack in kortet i den där maskien. Men jag fick inte tillbaka det. Maskinen åt upp mitt busskort! Busschauffören sa att kortet skulle komma ut efter en stund. Men det gjorde det ju inte, satt typ 20 min innan jag fick tillbaka det. Läskigt! Läskig maskin. Dålig start på dagen.




'Sweenska

Tror inte svenskaprovet gick så bra, det var ganska läskigt. Man fick välja om ville satsa på G eller VG/MVG. Lääskigt, tänk om man väljer fel? Huha. Nästa vecka är det i alla fall inga prov, så skönt. Och nu är det bara fysik kvar, Solens undegång. Sen heem.

'Aj

Slog miniräknaren i huvdet på matten. Mycket smart om jag får säga det själv, gav mig själv världen huvudvärk. Yeey.. Eller inte, dumma grekiska dramatik som ska in i huvudet. Bibeln och grekisk mytologi, Homeros. Jippie på allt som är slut imorrn! Klagar så mycket, haha. Men det är en jobbig vecka.

'Vitt den här gången

Har fixat mina naglar igen. Blev mer blommor, inte bättre än det förra. Blev kladdigt. Well well, har bara en dålig cambild, ska ta en bättre imorrn eller på torsdag.


'Dagen

Gick från skolan till stationen i himla snöstorm. Iskallt! Men nu har första snön kommit här hemma också. Svenskaplugg eller inte, det är frågan.


Biologi. Färgade bönor. Massa skoj, haha.


Hungriga vantar :O

'Liten blir stor


Grattis till min lilla plutt Elina! Som inte längre är en plutt. GRATTIS!

'Black Eyed Peas - Where Is The Love



Kemipluggpå hög nivå. Eller låg nivå skulle jag nog säga. Orkar inte mer snart, kommer nog få godkänt i alla fall.

'Söndagsplugg

Mycket att göra idag. Viktigast är väll kemin och engelskan. Har hållt på med kemin ett tag nu, engelska ikväll. Pluggeliplugg dag. Ska bli skönt när nästa vecka är över. Längtar.

'Fluuuwer


Elina målade blommor på sina naglar, så jag härmade henne lite. Känns som Elina är med i typ alla mina inlägg, men hon är en sån rolig person att skriva om. Hahaha

'Fotomässa?

Hittade en fotomässa som jag ville gå på, kollade datum och såg att det inte fungerade. Kollade upp det idag igen, hade kollat på fel datum. Så nu kanske det bli av i alla fall. Ska prata med Elina när hon kommer hem, vilket borde vara typ nu.

'5 nov 2010





'Vackert väder

Sitter och pluggar, såg nyss att det är världens finaste väder ute. Så ska ta ut kameran och fota lite, en välbehövlig paus till lilla mig.


'Lisa design

Kom hem för två timmar sen typ efter en mycket rolig kväll i Uppsala med Elina, Emelie och Sandra. Filmen var jättebra och rolig! Due Date, gå och se den.

Fixade precis en liten design till Lisa som nyss skaffat blogg.

'Yepp

Jag: Ida, jag fattar att du inte fattar vad jag pratar om för du pratar om något som jag inte pratar om.
Ida: Va?

'Stan igen

Nu drar jag och Elina till stan. Möter upp Emelie och Sandra och sen blir det bio, Due Date.

'Tha tröjor

Inte riktigt klart än tror vi. Men fix fix och snart så är dom klara.




'Homegjorda tröjor

Elina sitter i min säng och skriver på en tröja. Mycket roligt, hon är lite seg. Men snyggt blir det! Fler bilder kommer senare.

'Tomorrow

Imorrn bär det av till staden med den lilla Elinan. Mycket skoj ska vi ha. Sen hem till mig igen och fixa några roliga tröjor. Sen är lovet snart slut också kom jag på. Inte bra.

'Msnprat del 2




'Msnprat

Good morgon. Bröjar dagen med några äkta Ebba-Elina msnprat. Hahah, de här är från igårkväll. Vi var trötta.




'Blå

Sprang ut och fotade lite innan det blev för mörkt. Måste ha varit nått skumt ljus ute, eller så har min kamera blivit knäpp. Bilderna blev blåa i alla fall.





'Plugglov

Gick och lag mig runt tio igår, läste till klockan tre typ. Gillar boken, utläst nu då. Men men, har en två också som jag ska börja med snart.
Har presic skrivit klart engelska bokrecensionen, håller på med biologin nu. Sen är det USAs miljöpolitik som står på tur. Himmla plugglov det här kommer bli.

Just det. Har fortfarande träningvärk i armarna, problem med att skriva just nu. Ajaj.