'Suddenly I See - KT Tunstall


'Tack Vanya

Sitter och spelar harpan på datorn. Funderade på att gå och lägga mig snart och sen kollade jag på klockan. Kvart i 8. Aja, jag är trött så jag går nog och lägger mig snart iaf.

Igår chattade jag med Vanya, hon gav mig en jättebra idé till min argumentationuppsats. Funderade på att ta nått i stil med "Höj värmen i skolorna" eller nått. Men hon kom med bästa idén. Det blir alltid sådär, när man får bestämma vad man ska skriva om så kommer man inte på nått. Men när ämnet är bestämt, då kommer massor med idéer upp.

Imorrn är det måndag igen. Den här veckan är det ett matteprov som väntar. Första provet den här terminen. Hoppas det går bra, glömde ju att ta med matteboken hem så det blir mycket plugg imorrn.

Nu ska jag gå och hämta en kanelbulle. Mumma.

'Dagens bilder

Försökte lägga upp dom här bilderna för några timmar sen, men det fungerade inte. Kunde inte kommentera några bloggar heller. Men nu verkar det fungera. (y) Så här kommer bilderna.








'Baka baka bullar små

Träffade Jonna i affären. Bar kassarna till bilen, mamma opererade handen i julas så hon får inte bära tunga saker. Kom hem och åt lunch.
Sen har jag bakat kanelbullar med mamma. Sista plåten blev nyss färdiga, bilder kommer senare.

Har inte pluggat nått heller, det brukar liksom bli så. Man säger att man ska, men man hittar massa andra saker som är mycket roligare att göra.

'Handla

Nu ska jag iväg till Månkarbo med mamma och handla lite mat.. När vi kommer hem blir det lunch, soppa och våfflor. Sen ska jag väll plugga lite.. =/

'Gröna sommarbilder






'Dear Mr President - Pink


'Kort skoldag

Åkte till skolan för att ha en 65 minuters lektion. Läraren var försenad så det blev bara 50 min. Gick igenom hur man ska argumentera skriftligt och sen pratade vi om vad vi skulle skriva. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Får väll komma på något i helgen. Slutade iaf klockan 10, tog 11 bussen hem.

Just nu håller jag på att spela över en film från boxen till en DVDskiva. Sen blir det väll lite plugg. Känns som om jag har massor med prov snart, sen jag har uppsatser som jag inte äns har börjat på.

'Håliga timmar

Har haft hål i ca 3 h. Det var ganska okej ändå. Jag och Emelie spelade bomb it :D Roligaste som finns, typ. Hehe. Vi vann till slut på alla nivåer. Och vi körde på svåraste. Stolt.

Har bara franska och samhäll kvar. Sen imorrn är det bara en lektion, svenska. (y)

Nu börjar franskan snart. Hejs.


'Tiden går snabbt

Sitter och kollar på Robinson. Sen blir det Andra Avenyn.

Känns som om tiden efter skolan bara rusar iväg. Helt plötsligt är det dax att gå och lägga sig. Och då känns det som om man inte har hunnit göra nått alls. =/

Jag är iaf helt slut idag. Har varit det hela veckan. Hur tidigt jag än går och lägger mig är jag inte utvilad på morgonen. Man kanske måste sova 12 timmar eller nått när man är förkyld för att bli utvilad.

Nu börjar Robinson igen.


'Jag har tappat bort min klocka!

Jag har varit ganska trög hela dagen. Svårt att få in nått i huvudet. Speciellt de sista två lektionerna, fysik och kemi.

Idag på franskan:
Jag till Emelie: Åh nej! Jag har tappat bort min klocka!
Emelie: Neej? Den sitter väll på armen?
*kollar* och säger: Ååh, hehe. Taack!

Ibland är man smart.


'Mini otursdag

Fick världens hostattack på engelskan idag. Var tvungen att gå ut och hosta klart, men det hjälpte ju inte så mycket. Sen hae jag lite problem med att prata resten av den lektionen.

Sen när ja kom hem tänkte jag Nu ska jag inte tappa bort mobilen, lägger den på en plats där jag hittar den sen. Bra att jag glömde bort var det där bra stället var, så jag ska snart iväg och leta mobil. Ska bli kuul... Lite av en otursdag för mig idag.

En bra sak hände iaf. Eller, vi fick reda på en bra sak. Slutar kl 10 på fredag, har bara en lektion. Hoppas bara att det blir så nu också.

Nu måste jag gå och leta upp min mobil.


'Klassfoto

Idag blev vår klass fotad till årsboken. Vi hade labbrockar och hoppas det blev bra. Får kanske se på onsdag. Sen var det idrott, jag är ganska förkyld så jag pluggade lite kemi och svenska istället. Sen hade vi svenska, fortsatte med argumentationer.

Pappa hämtade mig så jag kom hem tidigare än vanligt. Har läst lite kemi och kollat på en film. Kom just på att jag måste plugga franska! Ååh, jaa. Då blir det att plugga franska till kvällen. =(

'Hjortronglass

Åh, jag älskar hjortronglass. Pappa fick en glassmaskin i julklapp, så vi har gjort massor med olika glassar. Jordgubb, hallon, havtorn, blåbär, lime, melon, vanilj osv. (y)

Idag är jag otroligt seg. Lock för öronen, dumma förkylning. Varför blir jag alltid sjuk när jag är hemma?


Googleblid.

'Zzz

Jag är jättetrött, typ död. Lollo skulle ha kommit hit, men det gick tydligen inte. Så jag lägger mig nog ganska tidigt idag.

Började faktiskt plugga lite på franskaorden, men efter typ 5 min så gav jag upp. Det var tråkigt och jag lärde mig ändå inget. Får ta tag i det imorgon istället.

'Kexchoklad

Köpte den där tröjan. Den var på rea också. Gillas starkt. Kristina mötte mig och Becca i stan sen kom Lollo lite senare. Vi kollade runt och pratade. Tog 3 bussen hem. Sen blev det att kolla på handboll, Sverige - Tyskland.

Just det, åt min första kexchoklad idag. Det var mer än ett år sen jag smakade en sån. Blev jätteglad, haha.


'Dum klocka

Klockan i vårat kök slog nyss. Men inte sju slag som den ska göra, nej nej. Den slog elva slag istället och det är faktiskt ganska irriterande. Dessutom är den nylagad typ. -.-

Ska ut till bussen om ca 20 min. Men är klar med allt så jag sitter med minidatan i köket. Skola. Svenska, argumentationer och sen kemi. Då ska vi ha en vikarie eller nått tror jag. Aja, slutar iaf 11.25 (!) Gillar att vi fick behålla våran ända kortdag förutom måndagen när vi fick nytt schema.

'Tomorrow

Tack för glosboken. Lär mig så snabbt med den. Har precis lagt in alla franskaord vi ska kunna till på tisdag, nu ska man bara lära sig dom med. Haha. men det kan jag ju göra en annan gång.

Imorrn blir det stan. Med Beccilibus och Lollis. Hoppas man kan bli hämtad fran bussen bara, nu när bilen är sönder. Äsch, morfar kan ju alltid köra.

Btw, fyller år om 3 månader. Haha. (=


'Andra avenyn

Kollar på Andra avenyn just nu. Det är faktiskt bra nu. Förut var den ju bra tråkig, samma saker hände hela tiden. Tack Johanna för att du påminde mig om det (=

Imorrn går jag bara två lektioner sen blir det kanske stan. Har hittat en tröja som jag vill köpa. Få se hur den ser ut i .

Nu ska jag kolla klart och sen ska jag äta.

'Olyckor händer

Det hände nyss en läskig grej. Pappa hämtade mig och Ida vid bussen och sen hände en lite olycka. Tror inte att det har sjunkigt in i mitt huvud än men jag är lite skakis. Det var ju ingen som skadades eller nått en bra sak iaf.

'Träddiagram

Fotografisk bild, engelska, matte, håltimme och samhäll. Min skoldag det där. Gick ganska fort egentligen. Hade hål också och då försökte jag och Emelie vara duktiga. Skulle göra några uppgifter på kemin, men det gick inte så bra. Så vi pratade bort håltimmen istället.

Jag kom hem, började lite med matten. Men fattade inget där (träddiagram) heller så jag gav upp och läste min fototidning som kom idag isället. (y) Nu ska jag ner och kolla om det är nått kul på tv annars blir det väll datan igen.


Googlebild.

'I Need You Now - Agnes Carlsson


'Mandarinand

En sånhär and skulle jag vilja se i verkligenheten.


Googlebild.

'Snälla pappa

Slutade 20 över 2 idag. Kemiläraren var inte här så vi fick några uppgifter och sen fick vi åka hem. Ringde till pappa och sa att jag skulle ta bussen som gick 15.10. Han trodde att han skulle hämta mig 15.10 så han fick sitta och vänta i bilen ett tag. Ska kanske vara mer tydlig nästa gång. (a)


'Stars

Nej, förkylningen har verkligen inte gått över. Uscha, sitter och nyser och nyser. Ska nog gå och lägga mig snart. Hoppas jag inte är jätte täppt imorgon. Kanske slutar tidigt imorrn också.. Jag vet inte, får kolla upp det sen. Har i alla fall gjort klart matten, förutom sista talet. Det var för jobbigt.

Hittade min "Atlas över stjärnhimlen" bok och har kollat lite i den. Jättekul! Har också laddat ner ett program där man kan kolla på stjärnhimlen i datorn. Så jag har kollat upp massor med saker. (y)


'Host

Digital bild idag. Fick reda på att min klass ska fotas nästa vecka på måndag. Idrott sen. Gick inte så bra på slutet när vi skulle springa. Var tvungen att sluta eftersom att jag började hosta så mycket. Trodde jag var frisk, men tydligen inte. Efter idrotten var det lunch och sen svenska. Blev uppdelade i grupper och fick argumentera olika saker. Det var faktiskt ganska kul. Det bästa på hela dagen var ändå att våran franskalärare gick med på att vi inte ska ha någon franska på måndagar. Vilket betyder att jag hinner med min tidiga buss! Så idag kom jag hem vanlig tiden.

'Lugn dag

Idag har det varit en lugn dag. Har kollat på film, städat lite och jobbat lite matte. Imorrn är det måndag - skola. Men det är inte en så jobbig skoldag.

Nu ska jag kolla på Morden i Midsomer med pappa, sen blir det sängen.

'Nebulosa

En nebulosa är ett moln av gas eller stoft som finns mellan eller runt vissa stjärnor i rymden. Visst ser det ganska coolt ut?



     

'Just My Luck

Ska kolla på Just My Luck med Ida nu.


'Outdoors








'Catfight?




Googlebild.

'Allt och inget

Var nyss ute och gav fåren mat. Det var inte så där kallt att man nästan fryser näsan av sig. Kollade temperaturen när jag kommit in och det var -0,5 grader ute.

Satt och la' in låtar och bilder till nya datorn och hade tänkt gå ut och fota när det var klart. Men det var för mörkt. Så det blev inga bilder today.

Nu ska jag gå och leta upp ett program som jag ska installera, vet inte riktigt var det finns så jag får väll börja leta nu.

'Bubbly - Colbie Caillat

Kollar igenom lite musik som jag ska lägga in i min bärbara. Hittade den här låten, var ett tag sen jag hörde den.


'Snäll

Pappa var snäll och fixade de flesta inställningarna igår kväll. Så nu sitter jag nere i soffan och hostar. Blev ju förkyld ändå. Hoppas jag mår bättre på måndag.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Kanske gå ut med kameran och fota lite.

'New new

Igår trillade min lilla dator ner ipostlådan. Har inte kunnat använda den än eftersom att virusprogram, internet osv ska installeras. Det bli väll imorgon nån gång då pappa kan hjälpa mig.

Helg nurå. Har gått första skolveckan. Känns som om man bara har vart ledig en helg och nu är man tillbaka. Well well, sportlov nästa.


'Jaa

Question: Why was six afraid of seven?
Answer: Because seven "ate" nine.

'Förkyld?

Alla i familjen är förkylda, så det är väll min tur nu. Eller inte, ska köpa halstabletter imorrn, om jag kommer ihåg. Sen ska jag inte frysa, har fyra filtar på sängen och elementet på på natten. (=

Hade inget att pluggapå idag heller, så jag har kollat på sagan om ringen och läst Snabba Cash. Ska ta ett varmbad snart också.


'School

Sitter här och väntar på att dagens sista lektion ska börja, samhällskunskap. Har precis haft matte, vi kollade på en film om sannorlighet. Skulle egentligen ha biologi nu, men våran lärare kommer v9, så fram tills dess är det hål som gäller.


Emelie hittad en rolig sida, som handlar om sveriges ord, hej. Där står det bla:

"Everywhere you go in Sweden, people “hej” at you. If you don’t know that “hej” means “hello” in Swedish, you might be slightly confused"

"Today, in addition to “hej!”, you may also hear these two variants:
Hej hej! = when said twice it implies friendliness and excitement to see you.
Hejsan! = this would be the “polite” version of “hej!” that you say when you want to be just a little bit more “official” and “proper.”


'Emelies blogg

Emelie har äntligen skaffat blogg. Hehe. Kolla in den.

Kemin börjar om 15 minuter, ska kanske gå ner och hämta böckerna. Sen slutar jag. (=

'Photoshop

Hade lite tråkigt så jag tog några bilder och ändrade dom lite. Första gången jag sotar nåns ögon i photoshop och det blev ju som det blev. Men, bättre blir det säkert nästa gång.



'Sista dagen

Sista dagen på lovet idag. Imorgon måste jag gå upp 6.15 och stå ute i kylan för att vänta på bussen. Men det ska bli kul att träffa alla.

Just nu håller jag på att skriva ut och rama in några bilder som ska upp på väggarna här i mitt rum. Mamma hittade massa fotopapper som är bra att skriva ut bilder på. (y)

'Ny dator?

Funderar på att köpa en liten laptop. Har sett en snygg samsung, inte så dyr heller.


'Lite fel Lollo

- Vad har du gjort idag?
- Kommer inte ihåg.
- Skaffa hörapparat.

Alla ni som har dåligt minne, köp en hörapparat. Det hjälper, enligt Lollo.

'Har du vad som krävs för att bli officier?

Ni vet den här reklamen "Har du vad som krävs för att bli officier?".  Man gör ett test på http://team.forsvarsmakten.se/ Där hamnar man i en grupp med tre andra och så får man lösa olika uppgifter. Det är inte så lätt för att om någon annan misslyckas så går det sämre för en av de andra i laget.

Jag gjorde i alla fall det här testet, och det gick ganska bra. Men det var kanske 6e försöket eller nått.

Update: 05:45:35


'Promenix

Gick ut på en promenad med Vilma och min kamera när jag hade vaknat, för att piggna till lite.




'Pizza

Mår mycket bättre nu, var inte ute så länge heller - det var för kallt. (a)

Har precis bakat pizza med Ida, dom står i ugnen och gräddar. Så ska snart kila ner och äta. Sen blir det nog Robinson..

Lyssnade ju på radio när vi bakade, dom hade typ partylåtar. Hörde massa bra låtar som jag hade glömt bort. Så dom ska in i mp3:n.

'Righ Round - Flo-Rida

Minnen. Hörde låten på radion nyss. Började tänka på Örbyhus skola och en liten "handdans" som jag och några kompisar hade till den här låten. Haha.


'Ny design

En ny design är fixad. The new green one.

Nu ska jag ner, ta en huvudvärkstablett och gå ut så jag får lite frisk luft. Det kanske hjälper mot min huvudvärk, annars blir det en tidig kväll.

'Typiskt Ida

Här sitter jag tyst vid datorn och chattar lite med Ida, försöker få henne att följa med mig ut och fota. Men hon ville tydligen inte det för svaret jag fick var: Men håll tyst då!! Jasså, jag sitter här vid datorn, Ida har världens högsta musik och jag har inte ens satt igång min än. Vem är det som ska vara tyst egentligen? Ja, min lillasyster kan vara lite konstig ibland. =D

'Summer

Den här bilden påminner mig om sommar. Längtar tills våren och sommaren, varmare tider. (=


'Feel the Rhythm of Every Heartbeat - Linda Sundblad


Let's dance låten.




'Windows 7

Den här eftermiddagen har jag installerat Windows 7 på min dator. Det känns lite annorlunda, men jag vänjer mig nog snart. Man kan ha sitt eget bildspel som bakgrund på skrivbordet.

Igår kom Emelie hit. Vi var ute med Vilma, och det kändes varmt, det var ju bara var -10 istället för -20 grader.

'Snow








'Bloggdesign by me


Lollos



Linns



Almas


'Pussel

Idag har jag, Ida och farmor byggt klart vårat 1500bitars pussel. Det var ju inte jättesvårt eftersom att det var en tecknad bild vi höll på med och så var det massor med olika färger, ansikten och saker. Då ser man vart bitarna ska ligga.

Nu ska jag sova. God natt


'Städa

Jag har städat hela dagen. Nu är det rent och fint, rummet ser faktiskt större ut. (y) Imorrn eller på torsdag ska jag sätta upp mina egna tavlor på väggarna. Det blir säkert snyggt.

Det är iskallt ute. Gick ut till fåren, som var jättehungriga, och höll på att frysa ihjäl. Uscha.STackararna som måste vara ute i ladan. =(
 
Igår gjorde jag amerikans fudge och mandelnougat. Idag doppade jag några marsmallows i choklad. Så nu är mitt kakfat fullt igen.

Emelie kanske kommer imorgon. Om jag får tag i henne, det är nästan omöjligt. Men jag har försökt ett tag nu och jag ska inte ge upp! Haha.

Nä, nu ska jag ringa hem till Emelie igen och se om nån svarar.

'Almas design

Nu har jag fixat en till design, den här gången till Alma.

Nu ska jag ut till fåren och ge dom hö, senare kanske det kommer lite bilder från idag... Gick inte så långt eftersom att Vilma vände halvvägs. MEn några bilder blev det ju. Håller på och går igenom dom nu.

Sen skulle Guy hälsa på, han skulle ta nån buss från Uppsala. Så det tar nog ett tag..

'Linns design

Nu har jag fixat en ny bloggdesign till Linn.

Idag är det soligt ute. Så jag tror jag ska gå ut och fota lite med Vilma.