Instagram

 
 

Bröllop igen

Det har nu gått en vecka och en dag sedan min kusin gifte sig. Idag är det dax fö nästa bröllop, nu med Adams morbror. Var innte i Gävle igår och shoppade en snygg klänning som jag sa ha idag. Det verkar bli superbra väder också, 21 grader och sol. 
 
IIih, snart ska vi börja fixa till oss!
 
 

Hälsningar från Gävle






Ledig tid

Har jobbat och badat och njutit av min första sommarlovsvecka. Men jag lever i alla fall!

Pannkaksfrukost




Jordgubbar

Igår vad jag, Adam och Ida vid Ulva och plockade jordgubbar, 14 kg blev det totalt. När vi kom hem blev det jordgubbar med mjölk och den obligatoriska jordgubbstårtan.
 
 
 
 

I'm home

Kom hem igår vid tre. Var superduper trött då eftersom att vi skulle upp tidigt och gick och lag oss sent. Blev en liten eftermiddagslur på en timme. Det behövdes!

Idag ska vi iväg och plocka hinkar med jordgubbar. Det ni! Det bästa är att man får äta hur mycket man vill när man plockar - utan att det kostar något. Mumma.

Vi har det bra i Järvsö







Sommarlov

Sitter och väntar på att pappa ska hämta mig och cykeln vid stationen. Slutade för en timme sen vilket betyder att jag har sommarlov än. Det har inte riktigt gått in än, men det kommer väl på måndag när jag får sova ut. Ledig i två månader. Två månader fullspäckade med skojigheter!


Brudbukett

Igår gjorde jag en bukett av tuvull och något gräs som jag inte riktigt har lärt mig än. Det såg ut som en brudbukett och klanske inspirerades jag av bröllopet som jag ska på imorgon. Min äldsta kusin ska gifta sig och det ska bli superkul att åka dit. Så efter att jag har slutat skolan idag, runt tolv, beger vi oss norrut mot Järvsö.
 
Trevlig start på sommarlovet!
 

Min näst sista skoldag

 
 

Årets första smultron

 

Gräs(ligt)

Ojoj, idag fick jag cykla i regn för första gången (tror jag). När jag kom in till Uppsala såg det väldigt mörkt ut bort mot Ultuna men jag tänkte att jag säkert skulle hinna fram innan det började regna. Men de sista 10 minutrarna öppnade himmlen sig. Jag hann få på mig regnbyxorna men jeansen blev ändå ganska blöta. Turen vände dock sen när vi började, solen kom fram och jag torkade.
 
På eftermiddagen gick vi till institutionen för ekologi och kollade på gräs. Det var en utställning där och det var väldigt bra att få se alla gräs bredvid varandra så att man kunde jämföra. Det är väldigt svårt det där, svårast av alla växter vi har och ska lära oss..
 
Just det! Jag slog mitt rekord när jag cyklade tillbaka till centrum sen på eftermiddagen. Cyklade på typ 17 minuter och jag hann med bussen med en minuts marginal.
 
Bergslok <3
 
 

Ljusinspiration

 

Hallstavik

Idag begav sig klassen tillsammans med mark- och växtagronomerna ut till havet för att kolla på växter (speciellt orkidéer). Det var kallt, varmt och massa mygg. Åt lunch på klipporna och hade det allmänt bra. Sköna skoldagar såhär innan lovet börjar. Nu är det bara tre dagar kvar. Sen blir det bröllop i Järvsö.
 
Den rosa Amanda antecknar flitigt.
 
Klibbal (bilden) och havtorn fanns överallt.
 
Fikapaus vid vattnet.
 
Dagens skörd: en massa darrgräs som jag älskar. Så snyggt! Ska torka dem och sätta i en vas på rummet.
 

Center

Adams föräldrar var på en Cloettafabrik förra helgen och kom hem med en låda center till oss. Mums! Vet inte hur vi lyckats, men den är iinte uppäten än.





Exkursion x2

Har klarat oss ganska bra från regnet. Torsdag eftermiddag, då öste det ner. Klarade mig ganska bra dock med mina regnkläder och mitt gula paraply. Bra att vara förberedd! Igår var vi i en skog, en myggskog. Men det gick också bra, hade myggmedel. 
 
 

Pretty little liars

Har nördat in mig på en ny serie, Pretty little liars. Tycker det är helt okej nu när skolan snart är slut, nä man äntligen har tid. Tror det är säsong fyra som går på tv just nu och jag har bara kommit till avsnitt tre i första säsongen. Men det ordnar sig!

Sömnig

Wääh. Idag har jag ingen lust att gå i skolan. Hade lätt kunnat stanna kvar i sängen någon timme till. Men nu står jag här och väntar på bussen i alla fall. Det är ju trots allt en kortdag utan ösregn (om man ska tro väderprognoserna). Men det jobbiga är inte slut när jag har kommit hem. Då står TBEvaccin på tur. Wiho.. Sen ska jag ta riktig helg med filmmys och popcorn!




Sandra 20 år

Igår fyllde min underbara vän Sandra 20 år. Jag hälsade på henne på jobbet för att gratta och idag följde jag med henne till systemet, hennes första gång. Wiho! Alla blir så vuxna helt plötsligt. Efter 18 fick alla körkort och nu är vi 20!

Just nu sitter jag i en busskur och väntar på att Adam ska komma med bussen. Det ösregnar ute. Men här inne är jag skyddad. Berättar mer om dagen utomhus senare..

Det ser ljusare ut

Just nu regnar det inte i Uppsala vilket är bra. Det är nästan för varmt. Väntar på bussen vid stora torget och behöver inte oroa mig för att gå på fel buss eller gå av på fel ställe eftersom att läraren också väntar här. Wiho!

Det ser mörkt ut

Klickade nyss in på väderprognosen för imorgon. Det ser mörkt ut, regn hela dagen. Vi som ska vara ute imorgon. Huha. Hoppas regnkläderna håller tätt!
 
Idag har det i alla fall varit soligt och varmt. Och massa mygg. Gick igenom många växter som jag redan kunde, så som blåbär, smultron, liljekonvall, vitsippa och timotej, så det var skönt. Men vi gick också igenom fler gräs och det är svårt när alla ser lika dana ut! Tar väl ett tag innan jag ser vad som skilje dem åt. Well well, har ju en vecka på min innan tentan.
 
Fanns inget bra ställe att låsa fast cykeln så fick bli en hägg (Prunus padus). 
 
Världens snyggaste gräs! Bergslok.
 

Instagram

Plugg inför växttentan som gick över förväntan. Högsta betyg!
 
Årets första jordgubbar.
 
Har lärt mig att det finns almgodis. Värt att testa nästa vår!
 
Soliga dagar vid dammen.
 

11 juni 2013

Idag ökade vi tempot, tror vi gick igenom 10-20 olika arter. Mestadels ogräs. Fint ogräs. Hann med min buss också vilket alltid är skönt. Nu på kvällen tog vi en springtur med Aila...
 
Min dundersnygga flora! (Speciellt nu med nytt omslag!!)
 
Den mumsiga frukosten imorse.
 
Jag och Emilia nycklade oss fram till någon slags timjan.
 
Åååh, blir så hungrig av den här bilden. Det är i alla fall min fältlunch de närmsta två dagarna. Wiho! Älskar en god lunch, då har man något att längta efter.

Valpåterträff

Slänger in lite bilder från valpåterträffen i Söderhamn. Det var jättekul att träffa alla andra och se att det inte bara är Aila som är ett sött litet monster. Vi kom hem med en klippt hund också, så söt och len!
 

En frukost



Efter en rejäl lyxfrukost känner jag mig redo för skoldagen som börjar med en föreläsning och efter ska vi lära känna ännu fler växter.

Mångar arter

Den nya kursen verkar intressant. Väldigt många arter som ska tentas av och gå igenom bara, 250 stycken på två veckor. På onsdag ska vi beta av 80 stycken vilket är väldigt mycket. Har tidigare gått igenom max 30 stycken på en dag och då blir man slut i huvudet så jag kommer nog sova gått den natten.
 
Det var i alla fall kul att få använda sin lupp och nyckla (ta reda på vilken art man tittar på genom att utesluta fler och fler) med floran för första gången! Idag gick vi dock bara igenom 4 arter.. 246 kvar!
 
Nu är det läggdags, imorgon väntar lyxfrukost!
 
 
 

Back to school

Då var helgen slut vilket betyder att en ny kurs börjar. Ekologisk botanik. Undrar vad det innebär.. Allt jag vet är att det är massa exkursioner.Börjar nu, vi hörs!

Instagram @ebbaij


Sommardagar


Höpressardag

Hejsan!
Idag gick vi upp tidigt (innan 9) för att bege oss hem till mig. Vi ska nämligen börja med den årliga höpressningen om vädret tillåter. Vilket innebär på med långärmad skjorta och långbyxor för att få så lite utslag som möjligt. Brun i ansiktet blir man i alla fall. 

 

Ser fram emot imorgon, då ska vi på valpträff med Aila. Hon ska få se alla sina syskon igen!

 

Nu är det lunch, ciao!

 


En bok i solen

Sitter ute i solen med en bok. Det gäller att passa på nu när jag äntligen har tid och ro till att sätta mig och läsa. Ska skaffa ett lånekort på Uppsala bibliotek snart tänkte jag, tror det har blivit nått fel på mitt andra.. Så i sommar är planen att bli bokmal igen! Har precis läst ut en bok som heter Stål, den handlar om två tonårstjejer som växer upp i Italiens baksida. Tycker att den var bra, jag fastnade i den men fö en spänningssökare passar den inte.
 
Känns verkligen som om jag har sommarlov fast det är en kurs kvar. Adam skriver tenta just nu och efter det får han sommarlov, lite avundsjuk. Hoppas min kurs är rolig och värd att gå två veckor extra för. 

Ledig fredag

Hade växttenta klockan tre i förrgår. Laddade upp med sovmorgon och en mumsig frukost; äggröra och stekt skinka. Det fungerade! Fick full pott på alla växter. I och med tentan så avslutades ännu en kurs, så nu är jag alltså helt ledig fram tills på måndag då jag börjar en ny kurs, Ekologisk botanik.

Gick in på kurshemsidan för den kursen för två veckor sedan och där rekommenderades vi att ta fästningsprutan, TBE. Så förra fredag tog jag med mig Adam till Uppsalas vaccinationsbyrå för ett stick. Det gick mycket bättre än vad jag hade trott, kändes inte ens. Om en vecka är det dags igen och då har jag skydd vilket lär behövas nu nä jag ska ut på exkursion i naturen varje dag.